29 / 03 / 2024

Roma Antik Tiyatrosu'nda kazı çalışmaları başlıyor!

 Roma Antik Tiyatrosu'nda kazı çalışmaları başlıyor!

Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek çalışmalarla, Antik Tiyatro 'ya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiği açıkland




Kadifekale'deki gecekondular arasına sıkışıp kalan ve bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma Antik Tiyatrosu'ndaki arkeolojik kazıların kısa süre içinde başlayacağı belirtildi. 


Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek çalışmalarla, Antik Tiyatro'ya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiği açıklandı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarihi tiyatronun, kamusal organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir etkinlik merkezi haline getirilmesinin hedeflediğini dile getirdi.

Kadifekale'deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter'ın araştırmalarında ve hazırladıkları plan ile kesitlerde bulunuyor. 16 bin kişi kapasiteli olduğu düşünülen tiyatronun kalıntılarının Roma dönemi özellikleri taşıdığı belirtiliyor. Eski kaynaklarda, Erken Hıristiyanlık yani Roma İmparatorluğu'nun paganizm döneminde İzmirli St. Polikarp'ın bu tiyatroda öldürüldüğü ve tiyatronun tarihin trajik sahnelerine şahitlik ettiği dile getiriliyor. 



Yeni Asır


Geri Dön