19 / 04 / 2024

Roman, AL-Salem Grup ile franchise anlaşması imzaladı!

Roman, AL-Salem Grup ile franchise anlaşması imzaladı!

Roman, Suudi Arabistan'da mücevher ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren AL-Salem Grup ile franchise anlaşması imzaladı. AL-Salem, bölge ülkelerinde beş yılda 12 mağaza açacak.



Türk markaları yurtdışında atağa kalktı. ABD'den Afrika'ya onlarca ülkede mağaza açma yarışına giren Türkler, yabancı yatırımcıdan da franchise alanında yoğun ilgi görüyor. Hazır giyim sektörünün önde gelen firmalarından Roman da, Suudi Arabistan'da mücevher ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren AL-Salem Grup ile anlaşma imzaladı. AL-Salem, Roman'ın franchisee'si olarak 5 yıl içerisinde bölge ülkelerinde 12 mağaza açacak. 


İLKİ DUBAİ'DE AÇILACAK 

Yurtdışında hızla büyüdüklerini söyleyen Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, "İlk mağazamız Dubai'de eylülde açılacak. Katar, Dubai, Kuveyt, Umman ve Suudi Arabistan'da toplam 12 mağaza açacağız" dedi. Geçtiğimiz yılı lokal yatırımcılarla görüşme yaparak geçirdiklerini belirten Toplusoy, AL-Salem ile bir yıldır irtibat halinde olduklarını, şirketin Arap ülkelerinde mücevher alanında 300 mağazası olduğunu kaydetti. 


5 YILLIK PLAN HAZIR 

Yurtdışı için 5 yıllık büyüme planlarının da hazır olduğunu belirten Toplusoy, "Bu yıl Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Güney Afrika, Amerika, Çin ve İran gibi pazarlarda toplam 8 mağaza açacağız. 5 yılın sonunda ise farklı coğrafyalarda 35 yeni mağaza hedefliyoruz. Yurtdışında markamıza ilgi yüksek" dedi. 


MARKA BİLİNİRLİĞİ GÜÇLÜ

Turgut Toplusoy, son dönemde Türkiye'ye ilgisi artan Arap tüketicilerin Roman markasını da iyi tanıdığını söyledi. CRM uygulamaları sayesinde müşteri profilini tespit edebildiklerini belirten Toplusoy, "O bölgede markamız iyi tanınıyor. Dolayısıyla konseptimiz Türkiye ile aynı olacak" diye konuştu. Arap müşterilerin en çok İstinye Park AVM'deki mağazalarına geldiğini de açıklayan Toplusoy, "Nişantaşı da bu anlamda önemli bir potansiyel taşıyor" şeklinde konuştu.



Sabah Güney


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Hazır giyim markası Roman, Suudi Arabistan'da mücevher ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Al-Salem Grup ile 5 yıl içerisinde 12 mağaza açılmak üzere sözleşme imzaladı. îlk mağazasını Dubai'de eylülde açacak olan Roman, Katar, Dubai ve Kuveyt'e de ulaşacak. Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, "Bu sene Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Güney Afrika, Amerika, Çin ve İran gibi ülkelerde de toplam 8 mağaza açacağız" dedi. 


Habertürk


Geri Dön