29 / 03 / 2024

Romanlar İzmir'de düzenlenen forumda ev istedi!

Romanlar İzmir'de düzenlenen forumda ev istedi!

İzmir Romanlar Derneğinin düzenlediği Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu, Best Western Otel'de başladı. Romanlar, düzenlenen forumda barınma ihtiyaçlarını bir kez daha vurguladı.



İzmir'de Romanlar, düzenlenen forumda barınma ihtiyaçlarını bir kez daha vurguladı. 


CHP'den seçilerek Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu, İzmir'in Roman mahallelerini gezerek sorunlar hakkında dosya hazırlayıp, Eylülün ilk haftasında  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sunarak çözüm isteyeceğini söyledi. 


İzmir Romanlar Derneğinin düzenlediği Roman Çalışmaları İnsan Hakları Forumu, Best Western Otel'de başladı. İki gün sürecek olan foruma CHP izmir Milletvekili Özcan Purçu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, izmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, İzmir Kemeraltı Derneği Başkanı Ümit Kaya Anadolu Birliği Başkanı Erhan Kahraman ve Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koçali Al katıldı. 


DOSYA HAZIRLANDI 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Romanların en büyük sorununun barınma olduğuna dikkat çekerek, ilçe belediyelerinin yetkisi olmadığından çözüm üretemediklerini öne sürdü. Görmez, "Torbalı'da bir Romanlar'ın yaşadığı Yeni Mahallle'de yetki olmadığı için alt yapı sorunlarını çözemiyoruz. İlçe belediyesi olarak alt yapı ile ilgili yetkimiz yok. Ancak insanların da ihtiyaçları var. Bizim tek isteğimiz Büyükşehir Belediyesi bize sadece malzeme versin. Biz gerisini yapmaya hazırız, izmir'de CHP'den seçilerek Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu, izmir'in Roman mahallelerini gezerek sorunlar hakkında dosya hazırlayıp, Eylülün ilk haftasında izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çözüm isteyerek sunacağını anlattı, izmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, panelden çıkacak sonu bildirgesini raporlayıp, ilgili kurumlara ileteceklerini, bundan sonraki panellerin, Roman mahallelerinde yapılacağını söyledi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön