26 / 04 / 2024

Romanların konut sorununu TOKİ çözecek!

Romanların konut sorununu TOKİ çözecek!

Hükümet, Romanlarla ilgili adımları atmak için gün sayıyor. 2016 Eylem Planı'nda da yer alan Roman vatandaşların problemleri beş adımla çözülecek.



Terör örgütünün halka hayatı zindan eden eylemlerine karşı son dönemin en kapsamlı operasyonlarını gerçekleştiren devlet, gelişmelerin gölgesinde Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni pekiştirecek adımları birbiri ardına atacak. 


Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını çözmeyi hedefleyen Hükümet, bu kapsamda Romanlarla ilgili hayata geçirilecek düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Dört ayrı bakanlık tarafından yürütülen çalışmada beş stratejik adımla. Romanların sorunlarının çözümü öngörülüyor. 


BAŞBAKANLIĞIN KOORDİNESİNDE 

Başbakanlığın koordinesinde yürütülen çalışmaya. Milli Eğitim. Çalışma, Aile ve Çevre Bakanlıkları da, kendi alanlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Süreçte STK'ların talep ve beklentileri de dikkate alındı. En geç ilkbahara kadar 5 alanda adım atılması planlanan adımlar şöyle. 


EĞİTİMDE TEŞVİK 

Yapılan araştırmalarda Romanların eğitim düzeyindeki düşüklük öne çıktı. Küçük yaştaki çocukların bile okula gönderilmediği tespiti yapıldı. Önümüzdeki süreçte Romanlardan çocuklarını okula gönderenlere teşvik sağlanması ve bazı kolaylıkların devreye sokulması planlanıyor. 


KONUT İHTİYACI GÜNDEMDE 

Roman mahalle ve semtlerinde yaşanan sorunların çözümü için konut ihtiyaçları da karşılanacak. Bu noktada.  TOKİ  vasıtasıyla Romanlara ucuz konut devreye sokulacak. 


SOSYAL DESTEK MÜJDESİ 

Gelirleri diğer kesimlerden düşük olan Romanlara "sosyal destek" verilecek. Bu noktada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devrede olacak. 


BÜROKRASİDE TEMSİL 

Bürokrasi içinde Romanları temsil eden birim oluşturulacak. Kurulacak mekanizma, bürokraside ve kamuda Romanların söz sahibi olmasını sağlayacak. 


İSTİHDAMIN İÇİNE CEKİLECEK 

Romanlar arasında işsizlik oranlarının yüksekliği, bir başka sıkıntı olarak öne çıktı. Çeşitli kurs ve organizasyonlarla istihdamı özendirici adımlar. Romanları istihdamın içine çekecek. 



Yeni Şafak



Geri Dön