25 / 04 / 2024

Ronaldo, Steven Gerard, Wayne Rooney, Beckham, Kaka, Ronaldinho ve Thierry Henry, bu evlerde oturuyo

Ronaldo, Steven Gerard, Wayne Rooney, Beckham, Kaka, Ronaldinho ve Thierry Henry, bu evlerde oturuyo

Futbolcuların evleri, Hollywood yıldızlarını bile kıskandıracak gibi. İşte pek çoğu çocukluğunu yoksul ya da orta halli aileleriyle birlikte geçiren sonra da "ayaklarıyla kazandıkları serveti" rüya gibi malikanalere yatıran futbolcular ve göz kamaştıran e



 

Gösteri dünyasının ünlülerinin evleri her gün magazin sayfalarında ya da dekorasyon dergilerinde boy gösteriyor. Hayranları artık onların yaşadıkları görkemli mekanları avucunun içi gibi biliyor. Peki ya bir takımdan digerine transfer olurken milyon dolarlar kazanan futbol yıldızları nasıl yerlerde yaşıyor...

RONALDO

Yeşil sahaların en çok kazanan futbolcularından biri de Cristiano Ronaldo. Ronaldo, Manchester United'da oynarken Cheshire'deki bu evde yaşıyordu.Evin kelimenin tam anlamıyla bir parkı andıran geniş bir bahçesi vardı. Kapalı bir yüzme havuzu, sauna, sinema ve medya odası da evin içinde yer alan bölümlerden. Ev geniş bir mutfağa da sahipti.

Ronaldo Real Madrid'e transfer olunca da durum değişmedi. Futbol yıldızı orada da göz kamaştıran bir evde yaşıyor.Ronaldo'nun Madrid'deki evi modern sanat müzesini andırıyor. Evin dekorasyonu ünlü tasarımcı Joaquín Torres'in imzasını taşıyor.Evin sadece giriş katı 800 metrekare. Evde 7 yatak odası, 8 banyo, bir çocuk odası bulunuyor.

Evin tasarımında futbolcunun adının ve soyadının baş harfleri olan C ve R'yi görmek mümkün. Ronaldo'nun evi modern bir tarzda tasarlanmış. Ağırlıklı olarak beyaz renk kullanılmış.Geniş alanlar da çeşitli aksesuarlarla değerlendirilmiş. Ronaldo'nun isim ve soyadının baş harfleri de dekorasyon unsuru olarak kullanılmış. Evin tüm mekanları ferah ve son derece geniş.

STEVEN GERARD

Bir başka yıldız Steven Gerard da eşi Alex Curran ile birlikte Merseyside'daki kale benzeri bu evde yaşıyor.

Gerard, İngiltere'nin başarılı futbolcularından biri.Evinin iç dekorasyonunda da ilginç ayrıntılar göze çarpıyor. Kapalı yüzme havuzunda bir de geniş ekran TV var. Gerard'ın kızının odası da pembe ağırlıklı döşenmiş.

ROONEY

Wayne rooney ile eşi Coleen'ın sahip olduğu bir çok gayrimenkulden biri de Cheshire'daki bu malikane. Rooney çiftinin İngiltere dışında da evleri var. Bunların en görkemlilerinden biri de Barbados'taki yazlıkları.

Bu muhteşem yazlık tam 5 milyon dolar değerinde. Evin dekorasyonu ile Coleen Rooney yakından ilgilendi.Malikanede hem Coleen hem Wayne Rooney için bir çalışma odası bulunuyor. Çift mekanın yüksel tavanlı olmasını özellikle istemiş.

Dekorasyonda şıklıktan çok rahatlığa önem verilmiş. Çok sık ziyaretçileri gelen çift bu yüzden altı yatak odası yaptırmış.

BECKHAM

David ve Victoria Beckham'ın sadece anavatanları İngiltere'de değil ABD ve Dubai'de de evleri bulunuyor.

Çiftin Hertfordshire'daki malikanesi Buckhingam Sarayı'na gönderme yapılarak Beckhingham Sarayı adıyla anılıyor.Backham çifti kazancının büyük bölümünü gayrimenkule yatırıyor.Ailenin Beverly Hills'teki evi de göz kamaştırıcı. Aile ABD'ye gittiği zaman bu evde kalıyor.

KAKA

Genç futbolcu Ricardo Kaka'nın evi de dikkat çekici. Dışarıdan bakıldığında sıradan gibi görünen bu ev Madrid'in en gözde semtlerinden birinde yer alıyor.

Evin dış dekorasyonunda doğal güzellikler ön plana çıkıyor.

RONALDINHO

Dünyanın en çok kazanan futbolcularından Ronaldinho'nun İspanya'da okyanus kıyısındaki muhteşem villası da dillere destan. Villanın değerinin yaklaşık 70 milyon euro olduğu konuşuluyor. Ronaldinho'nun "Günlerimin büyük bir kısmını geçirdiğim yerin güzel olmasına özen gösterdim" diye tanımladığı bu muhteşem villa binbir gece masallarındaki sarayları bile kıskandıracak türden. Okyanus manzaralı odaların penceresinden bakıldığında insan kendini maviliklerin içindeymiş gibi hissediyor.


Üç katlı evin giriş katında geniş bir salon ve hobi odaları var.Üst katta da yatak odaları yer alıyor. En üst katta da manzarası nefes kesen bir teras var. Geniş bahçede spor sahası ve yüzme havuzu bulunuyor. 15 arabalık garaj da villanın dikkat çeken bölümlerinden. Ronaldinho'nun villasında bir de Spa merkezi bulunuyor. 1980 doğumlu Ronaldinho çok fakir bir aileren geliyor.O da ülkesi Brezilya'da fakirlik çeken bir çok kişi gibi bu durumdan kurtuluş yolunu futbolda buldu.

Uzun süre kendisi ve ağabeyinin futboldan kazandıklarıyla ailesini geçindirdi.Sonra da yeşil sahalarda kazandığı başarıların ardından küçüklüğünde belki rüyalarında bile göremeyeceği kadar büyük bir servete kavuştu.

HENRY

Futbol sahalarının yıldızlarından Thierry Henry de kazancını gayrimenkule yatıranlardan. Yıldızın New York'ta göz kamaştıran bir çatı katı dairesi var. Soho bölgesindeki dairenin değeri 9 milyon dolar.Henry evini dekore etmek için de kasasından 6 milyon doları feda etti.Henry'nin tripleks dairesini her yanı güneş alıyor.Açık mutfak da dahil evin her yerine beyaz renk hakim.Tripleks çatı katı dairenin terası da bahçe gibi. Renk renk çiçekler ve ağaçlarla dekore edilmiş.


Bu ev Thierry Henry'nin bir anlamda düşlerinin de gerçeğe dönüşmesi. Yıldız futbolcu henüz 19 yaşındayen New York'a gittiğinde bir gün orada yaşamayı kafasına koymuş. Yoğun iş temposu yüzünden sürekli olarak o dairede yaşamasa da "Sonunda dönüp dolaşıp gideceğim yer o ev" diyor.Henry'nin evinde bir de piyano bulunuyor.

HÜRRİYET

 


Geri Dön