25 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul, 12-13 Mayıs'ta talep toplayacak!

Rönesans Gayrimenkul, 12-13 Mayıs'ta talep toplayacak!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, hisselerinin yüzde 23,1'ini sermaye artırımı, yüzde 2'sini ortak satışıyla halka arz edecek. Halka arz fiyat aralığı 5,00 –6,40 TL olarak belirlenen Rönesans Gayrimenkul, 20 Mayıs 2011 'de İMKB 'de işlem görmeye başlayacak  



Türkiye ve Rusya 'da başarılı projeler gerçekleştiren Rönesans Gayrimenkul Yatırım İMKB 'de işlem görmeye hazırlanıyor...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın halka arz detayları için tıklayın!  

Gerçekleştirdiği AVM ve ofis projeleriyle Türkiye ve Rusya 'nın en güçlü gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri haline gelen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. (RGY) yarattığı değeri yatırımcılarla paylaşmak ve portföyünde yer alan iddialı projeleri gerçekleştirerek daha da büyümek için halka arz oluyor. Hisselerinin yüzde 23,1 'ini sermaye artırımı, yüzde 2 'sini ortak satışıyla halka arz edecek olan RGY, 12-13 Mayıs tarihlerinde talepleri toplayacak. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 20 'sini yurt içi bireysel, yüzde 10 'unu yurt içi kurumsal, yüzde 70 'ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcıya sunacak olan RGY,   Avrupa ve Amerika 'da düzenlenecek roadshow etkinlikleriyle ile yatırımcılarla buluşacak.

RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM HALKA ARZLA BÜYÜYECEK

İnşaat, gayrimenkul ve enerji alanlarındaki başarılı yatırımlarıyla Türkiye 'nin en güçlü kuruluşlarından biri olan Rönesans Holding 'in bünyesinde 2006 yılında kurulan gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. halka arz oluyor. Bugüne kadar Türkiye ve Rusya 'da yüksek kr getiren AVM ve ofis odaklı 13 projeyi gerçekleştirerek, 30 projelik bir portföy oluşturan RGY, yarattığı değeri yatırımcılarla paylaşarak, yeni projelerine ivme kazandıracak.

Hisselerinin yüzde 23,1 'ini sermaye artırımı, yüzde 2 'sini ortak satışıyla halka arz edecek olan RGY,   12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Halka arz fiyat aralığı 5,00 – 6,40 TL olarak belirlenen RGY 20 MAYIS 2011 'de İMKB 'de işlem görmeye başlayacak.   255 ile 375 milyon ABD Dolar 'ı arasında gelir bekleyen RGY, halka arz edilecek hisselerin yüzde 20 'sini yurt içi bireysel, yüzde 10 'unu yurt içi kurumsal, yüzde 70 'ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcıya tahsis edecek. Halka arz büyüklüğünün yüzde 15 'i oranında ek satış hakkını da elinde bulunduran RGY,   Avrupa ve Amerika 'da düzenlenecek roadshow etkinlikleriyle, projelerini yatırımcılara anlatacak.

Doğru karar, güçlü finansman

EPRA   Net Aktif Değeri 1 milyar 831 milyon TL olan RGY, bugüne kadar yüksek gelir sağlayan 13 projeyi hayata geçirdi. Güçlü finansal yapısıyla, yatırım kararını titizlikle veren ve başarıyı garantileyen RGY, Türkiye 'de AVM, Rusya 'da ofis ağırlıklı projelerle istikrarlı bir büyüme yakaladı. Türkiye 'de “Optimum ” konseptiyle, outlet AVM anlayışına yepyeni bir boyut getiren RGY, Optimum AVM zincirine  Ankara  ve İstanbul 'un ardından  Adana  'yı da ekledi. RGY 'nin Kozzy İstanbul, Gaziantep Sankopark ve şžirehan AVM gibi yatırımları da yüksek doluluk oranları yakaladı. Sibirya 'nın en büyük AVM 'si Aura 'yı geçtiğimiz günlerde hizmete açan RGY, ofis odaklı yatırımlarıyla Rusya 'nın saygın oyuncuları arasına girdi. St. Petersburg 'un en büyük ofis yatırımcılarından birisi olan RGY, Türkiye ve Rusya 'da toplam 410 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Son iki yılda aktiflerini yüzde 68,2 oranında büyüterek 2,6 milyar TL 'ye çıkaran RGY, özkaynaklarını ise yüzde 118,5 büyüterek 1,6 milyar TL 'ye ulaştırdı.

3 yılda 750 milyon euro yatırım

Önümüzdeki üç yılda yüksek gelir sağlayan tamamlanmış proje sayısını 23 'e çıkaracak olan RGY, yeni projelerini 750 milyon Euro yatırımla gerçekleştirmiş olacak. Halka arz sonrası ivme kazanacak olan projeler arasında, Rusya 'da Surgut Aura AVM, Tyumen Karma Projesi, Renaissance Reschetnikova ve Renaissance Pravda, Türkiye 'de ise Optimum İzmir,   Küçükyalı AVM ve Otel, Samsun AVM ve Otel, Küçükyalı Ofis ve Rönesans Tower projeleri yer alıyor.

Yatırımcıya çok kazandıracağız

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, halka arz ile elde edilecek gelirin, sermaye olarak şirket içine aktarılacağını vurgulayarak, bu gelirin gelecekteki yatırımlarda kullanılacağını söyledi. Arson, “Hlihazırdaki istikrarlı büyümemize, halka arz ile birlikte hız kazandıracağız. Portföyümüzde, yüksek kr potansiyeline sahip, çok başarılı projeler var. Halka arz sonrası kazanacağımız ivmeyle, bu projeleri gerçekleştireceğiz. RGY 'nin bugüne kadar tamamladığı 13 proje, gelecekteki başarılarının en büyük teminatıdır. Yatırımcıların, bu büyümeden en yüksek payı alacaklarına inanıyorum ” diye konuştu.

Hedefimiz bölgesel liderlik

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, RGY 'nin bugüne kadar yakaladığı başarının temelinde, yatırım sürecini titizlikle yönetmek, en doğru kararı vermek ve kendi finansal yapısından beslenmek olduğunu belirterek, “Rusya ve Türkiye 'deki yatırımlarımızı daha da büyüterek, bölgenin ticari gayrimenkul lideri olmayı hedefliyoruz. Yarattığımız bu başarılı modeli halka arz ederek, bundan sonraki büyüme sürecimize ivme ve güç katacağız. Yatırımcılar, yarattığımız bu değerden pay alırken, gelecekteki başarılarımızın da mimarları arasında yer alacak ” dedi.

RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.şž. HALKA ARZ BİLGİLERİ

Halka Arz Talep Toplama Tarihi    12 – 13 Mayıs 2011
İMKB ‘de İlk İşlem Görme Tarihi  20 Mayıs 2011
Halka Arz Oranı  %23,1 sermaye artırımı / %2,0 ortak satışı
Ek Satış  Halka arz büyüklüğünün %15 'ine kadar
Halka Arz Fiyat Aralığı  5,00 – 6,40 TL
Halka Arz Büyüklüğü (Ek satış hariç)  388,5 – 497,3 milyon TL
Halka Arz Büyüklüğü (Ek satış dahil)  446,8 – 571,8 milyon TL
Tahsisat Oranları  Yurtiçi Bireysel: %20
Yurtiçi Kurumsal: %10
Yurtdışı Kurumsal: %70
EPRA(1) Net Aktif Değeri  1.830,6 milyon TL
Mevcut Ödenmiş Sermaye  238.500.000 TL
Halka Arz Sonrası Sermaye  310.000.000 TL
Global Konsorsiyum Eş Liderleri  Garanti Yatırım, Credit Suisse, Deutsche Bank

European Public Real Estate Association, EPRA Net Aktif Değeri, Net Aktif Değer 'e ertelenmiş net vergi borçlarının ilave edilmesi sonucu hesaplanır.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž.
Rönesans Holding 'in bir iştiraki olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.şž. (RGY) 2006 yılında Rönesans Grubu tarafından, Türkiye 'deki ve Rusya 'daki ticari gayrimenkul yatırımlarını tek bir çatı altında toplamak üzere kuruldu. Alışveriş merkezi, ofis, otel gibi ticari gayrimenkul yatırımlarına ve Rusya ile Türkiye pazarlarına odaklanan RGY, gayrimenkul geliştirme sürecinin tüm aşamalarında faaliyet gösteriyor. Ayrıca projeler tamamlandıktan sonra geliştirdiği gayrimenkullerin kiralama ve yönetimini de bağlı ortaklıkları vasıtasıyla kendisi üstleniyor. Hali hazırda şirketin portföyünde 30 gayrimenkul bulunuyor.


Geri Dön