26 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul, 5-6,40 TL'den halka açılacak!

Rönesans Gayrimenkul, 5-6,40 TL'den halka açılacak!

Rönesans Gayrimenkul'un 6,2 milyon liralık mevcut hisselerin satışı, 71 milyon 500 bin lira tutarında nakit sermaye artırımı yoluyla halka açılma başvurusu kurul tarafından kayda alınırken, bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı  5,00-6,40 lira oldu



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Yayın Holding A.Şnin 1 milyar TL bedelli hisse senedi ihraç talebini kayda aldı. SPKnın haftalık bültenine göre, Eksen Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve Sentez Gayrimenkul Değerleme A.Ş.nin, "Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği" çerçevesinde değerleme hizmeti vermek üzere listeye alınmasına karar verildi.

Doğan Yayın Holding A.Şnin 2 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 1 milyar TLden 2 milyar TLye artırılacak olması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek toplam 1 milyar TL nominal değerli payların Kurul kaydına alınması talebinin; "Şirket hakkında devam eden Kurulun denetim faaliyetleri, medya varlıklarının satış  süreci ve Şirketin karşı karşıya olduğu vergisel ihtilaflar hakkındaki bilgilerin izahnameye eklenmesi ve vergi ihtilaflarına ilişkin süreçlerin sonuçları hakkında yapılacak ilk genel kurul toplantısında ortaklara bilgi verilmesi" hususunda şirketin bilgilendirilmesi suretiyle olumlu karşılanmasına karar verildi.

Kurul, Bayramoğlu Sahil Mahallesi İmar İdare ve Bakım İşleri A.Ş. hakkında Kurula iletilen çeşitli yatırımcı şikayetlerinin değerlendirilmesine ilişkin yapılan inceleme sonucunda, bazı yönetim kurulu kararları hakkında özel açıklama yapmaması nedeniyle şirketin uyarılmasına karar verdi. Kurul, şirket tarafından ortaklardan talep edilen sermaye fonu bedellerinin ödenmesi konusunda ortakların sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde herhangi bir zorunluluğa tabi tutulamayacağı ve şirket yönetim kurulu üyeleri hakkında yasal yollara başvurulabileceği hakkında da şirket ortaklarının bilgilendirilmesini kararlaştırdı.

ERİCOM Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.nin halka açılma amacıyla esas sözleşme değişikliğine uygun görüş veren kurul,  Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin de esas sözleşme tadil tasarılarına uygun görüş verilmesi talebini olumlu karşıladı. Işıklar Yatırım Holding A.Ş. ile Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.nin 31.12.2010 tarihli bilançolarında, aktifte "Devam Eden İnşaat Sözleşmelerinden Alacaklar", pasifte "Devam Eden İnşaat Sözleşmeleri Hakediş Bedelleri" hesap kalemlerinde
 yer alan 340.219.590 TLlik tutarların, UMS-11 nolu standart kapsamında bilançolarda yer almaması gerektiğinden, yapılan yeniden incelenme sonucunda kurul, Işıklar A.Ş.nin ilk kez UFRSye uygun olarak düzenlenen 2005 yılı finansal tablolarından başlamak ve 31.12.2010 tarihli finansal tabloları da dahil olmak üzere kamuya açıklanan tüm yıllık ve ara dönem finansal tablolarının UMS-11 nolu standart kapsamında şirket tarafından düzeltilmesi gerektiğine karar verdi.

MENKUL KIYMET İHRAÇLARI

Öte yandan bu hafta 5 şirket menkul kıymet ihracı nedeniyle kurula başvuruda bulundu. Şekerbank T.A.Ş, 225 milyon lira tutarında iç kaynaklardan, 25 milyon lira tutarında da temettüden karşılanmak üzere bedelsiz, Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş, 300 milyon lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz, Vakıf Finansal Kiralama A.Ş, 9 milyon lira tutarında iç kaynaklardan, 16 milyon lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz, İş Finansal Kiralama A.Ş, 24 milyon lira tutarında iç kaynaklardan, 20 milyon lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebinde bulundu.

Finansbank A.Ş de 1 milyar lira tutarında diğer menkul ihraç kıymetler ihracı için kurula başvuruda bulundu. Finansbankın çıkarılacak banka bonolarının halka arz suretiyle satılması planlanıyor.

KAYDA ALINAN BAŞVURULAR

Doğan Yayın Holding A.Şnin 1 milyar lira bedelli hisse senedi ihraç talebini kayda alan kurul, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Şnin 10 milyon 800 bin lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Şnin 48 milyon lira tutarında bedelli, Gedik Yatırım Ortaklığı A.Şnin 693 bin lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebini kayda aldı. Kurul, Oyak Yatırım Ortaklığı A.Şnin 12 bin 881 TL tutarında iç kaynaklardan, 1 milyon 487 bin 118 lira tutarında temettüden karşılanmak üzere bedelsiz, İhlas Holding A.Şnin 395 milyon 200 bin lira tutarında bedelli, Deva
Holding A.Şnin 19 milyon 929 bin 344 lira bedelli hisse senedi ihraç talebinin kayda alınmasını kararlaştırdı.

HALKA AÇILMALAR

Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Şnin nakit 10 milyon 135 bin 550 TL tutarında sermaye artırımı yoluyla halka açılma talebi kayda alınırken, bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı 2,42 lira olmasına karar verildi. Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Şnin 1 milyon lira bedelli mevcut hisselerin satışı, 2 milyon 200 bin lira tutarında da nakit sermaye artırımı yoluyla halka açılma talebi kayda alındı ve bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı 3,30-3,60 TL olarak tespit edildi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Şin de 6 milyon 200 bin lira tutarında mevcut hisselerin satışı, 71 milyon 500 bin lira tutarında nakit sermaye artırımı yoluyla halka açılma başvurusu kurul tarafından kayda alınırken, bu halka açılmada da bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı  5,00-6,40 lira oldu.

Uşak Seramik Sanayi A.Ş sermaye tavanını yükseltmek için kurula başvururken, Pamuk Faktoring A.Şnin 50 milyon lira tutarında 2 yıl vadeli yüzde 12 faiz oranlı tahvil ihraç talebi kayda alındı. İhraç edilecek tahviller, kurul kaydına alınmasından sonraki bir yıl içerisinde üç ayrı tertip halinde yurt içinde TL cinsinden Pamuk Finansal Kiralama A.Şye tahsisli olarak satılacak.

AA


Geri Dön