19 / 04 / 2024

Rönesans Gayrimenkul Singapurlu GIC ile ortaklığa gidiyor!

Rönesans Gayrimenkul Singapurlu GIC ile ortaklığa gidiyor!

Singapur 'un devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (GIC), Rönesans Gayrimenkul 'e 250 milyon euroluk sermaye artırımıyla yüzde 21.4 oranında ortak olacak




Rönesans Gayrimenkul Yatırım sermaye artırımı yoluyla Singapur'un devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (“GIC”) ile stratejik ortaklığa giriyor. GIC, 250 milyon euro tutarında yapılacak sermaye artırımı karşılığında çıkarılacak payları edinmek suretiyle ticari gayrimenkul platformunun azınlık hissedarı oluyor.


GIC, Rönesans Grubu'nun Türkiye'de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'ye (“RGY”) 250 milyon euroluk sermaye arttırımı yoluyla yüzde 21.4 oranında ortak olacak.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu ortaklıkla birlikte yeni sağlanan kaynak, RGY'nin Türkiye gayrimenkul piyasasında lider olarak edindiği yeri sağlamlaştıracak ve gelecekteki ticari faaliyetlerini genişletmesine olanak tanıyacak.


Rönesans Holding'in Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmektedir.


Daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurduğumuz GIC'yi RGY platformu seviyesinde de görmekten çok memnunuz. RGY'nin Türkiye ticari gayrimenkul sektöründeki ağırlığını GIC işbirliği ile pekiştirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.


GIC'nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish ise “Türkiye'deki ilk kurumsal gayrımenkul yatırımlarını ülkenin en tanınmış ve saygın gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan RGY'ye ortak olarak yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının, cazip yatırım fırsatları sunacağından eminiz” şeklinde konuştu.


Söz konusu ortaklık işleminin, yasal onayların alınması sonrası 2014'ün son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.


Verilen bilgiye göre, RGY ve GIC'ın 2012 ve 2013'te, Optimum İstanbul, Optimum  Ankara  ve Optimum  İzmir  Alışveriş Merkezlerinde yüzde 50 - yüzde 50 ortaklık tesis etmişti.


Dünya




Geri Dön