28 / 03 / 2024

Rönesans Holding , Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

Rönesans Holding , Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi ve Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı...



Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı. 



RÖNESANS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, yurtdışında nükleer santral inşası konusunda geçen yıl uzman bir şirketi satın aldıklarını ve Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi de dahil olmak üzere Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini söyledi. 



İstanbul'da TED Rönesans Koleji'nin açılış töreni sonrasında gazeteciler ile bir sohbet toplantısı yapan İlıcak, şirket olarak satın almalar yoluyla büyüyeceklerini belirtti. Ilıcak, geçen yıl biri Almanya'da diğeri isviçre'de olmak üzere iki şirket satın aldıklarını belirterek, "Birisi nükleer santraller konusunda tecrübeli diğeri ise tünel konusunda tecrübeli. 

Artık bundan sonra satın almalarla daha hızlı büyüyeceğiz. Avrupa'da büyük ölçekli, halka açık ve inşaat sektöründe olan birkaç şirketle de satın almak üzere ilgileniyoruz" dedi. 

Rönesans Holding geçtiğimiz yıl tüneller konusunda uzman olan ve Avusturyalı Alipe Bau GMBH şirketinin İsviçre'deki iştiraki Hergiswill şirketini ayrıca Almanya'da nükleer santral inşaatı konusunda uzman olan Heitkamp şirketini satın aldı. Rönesans'ın ayrıca Avusturyalı Porr şirketinde de ortaklığı bulunuyor. Aldıkları bu şirketlerle özellikle Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santral projeleri ile yakından ilgilendiklerini belirten Ilıcak, "Finlandiya'da ikinci nükleer santral projesi başlamak üzere. 

Diğer ülkelerdeki nükleer santral projelerini de takip ediyoruz. Toplam 7-8 farklı ülkede bu tip projelere bakıyoruz. Bu projelerin inşaat tarafı ile ilgiliyiz" dedi. Türkiye'deki nükleer santral projelerinin inşaatı sürecinde alt yükleniciler için ihaleler yapılacağını söyleyen Ilıcak, "Biz de bu ihalelere katılıp orada yer almaya çalışacağız" dedi. 

Türkiye Ruslarla Mersin Akkuyu'da ve Japonlarla Sinop'ta olmak üzere iki nükleer santral için anlaşma yaptı. Üçüncü nükleer santral için de yer tespit çalışmaları devam ediyor. 

Rönesans Holding iilke dışı müteahhitlik alanında geçtiğimiz yıl dünyada Uluslararası Müteahhitler sıralamasında 53'üncü sıra ile Türkiye'den listenin en yukarısında yer alan şirket oldu. 


Geri Dön