19 / 04 / 2024

Rönesans Holding, Avrupa'lı şirketler ile pazarlık yapıyor

Rönesans Holding, Avrupa'lı şirketler ile pazarlık yapıyor

Rönesans Holding, metro, stadyum ve endüstri tesisleri inşası gibi uzmanlık isteyen alanlara girmek için bu konuda know how sahibi Avrupalı firmaları bünyesine katıyor



Rönesans Holding, müteahhitlik faaliyetlerinde bulunduğu Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Libya, Suriye gibi ülkelerdeki demiryolu, metro, stadyum ve endüstri tesisleri inşası gibi uzmanlık isteyen alanlara girmek için bu konuda know how sahibi Avrupalı firmaları bünyesine katıyor. Avusturyalı Porr isimli şirketin yüzde 10.22 hissesini 2 yıl önce satın alan holding, nükleer santral yapımında söz sahibi bir ingiliz firmayla da bu sıralar pazarlık yapıyor. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman ılıcak, ingiliz firmanın demiryolu yapımında da son derece tecrübeli olduğunu, bu firmayla ortaklık kurmaları durumunda gelişmekte olan ülkelerde birçok projeyi hayata geçirebileceklerini söylüyor. Ilıcak, Porr'daki hisse paylarını da yüzde 51'e çıkarmak istediklerini vurguluyor.

Rönesans Holding 1993 yılından bu yana Rusya'da birçok projeyi hayata geçirdi. Rönesans Holding'in şu anda 2'si Rusya'da olmak üzere 8 AVM'si var. Bu alanda Türkiye'nin henüz bakir bir pazar olduğunu söyleyen ılıcak, Suriye ve Libya gibi ülkelerde Türk markalarının çok iyi tanındığını, bu ülkelerdeki AVM projelerini de takip ettiklerini söylüyor. 2010 yılı cirolarının 1.2 milyar dolar olduğunu ifade eden Ilıcak, "Holdingin aktif büyüklüğü 2.2 milyar dolar. Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'yi halka arz etmek için hazırız. Ancak henüz karar vermiş değiliz. Enerji sektöründe de büyümeye devam edeceğiz. Tamamı hidroelektrik santrali olmak üzere şu anda 200 megavat kurulu kapasitemiz var" diyor.
Para


Geri Dön