26 / 04 / 2024

Rönesans Holding Belarus’taki ikinci projesinin temellerini attı!

 Rönesans Holding Belarus’taki ikinci projesinin temellerini attı!

Dünyanın 18 ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteren Rönesans Holding, Belarus’taki ikinci projesinin temellerini attı. Belarus’taki Türkmenistan Büyükelçiliği kompleksi 24 milyon dolarlık yatırımla inşa edilecek.



Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesi’nde 53. sırada yer alan Rönesans Holding, Belarus’taki ikinci projesinin de startını verdi. Belarus Cumhuriyeti’nin başkenti Minsk’te yapılan temel atma töreninde Türkmenistan’ı Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, Belarus’u Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko temsil etti. Törende Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Holding yöneticileri hazır bulundu. Büyükelçilik kompleksi ile Türkmenistan, 1995 yılından bu yana elçiliğinin bulunduğu Belarus’ta yeni ve modern binasıyla temsil edilmeye başlanacak. Yaklaşık 24 milyon dolar tutarındaki proje, büyükelçilik ve konsolosluk idari binası, konut ve teknik binadan oluşacak. Dış cephesi İtalyan mermeriyle kaplanacak bina, özgün tasarımıyla da dikkat çeken bir proje olacak. 7 bin 300 metrekarelik kapalı alana sahip büyükelçilik kompleksinin, 2016 yılının şubat ayında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.


Dev projelere imza atıyor


Rönesans Holding Türkiye ve dünyanın 18 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor. Taahhüt sektöründe dünyanın ilk 5 şirketi arasına girmeyi hedefleyen Rönesans’ın Türkmenistan’da üstlendiği dev projelerin de katkısıyla bu hedefe ilerliyor. Rönesans’ın Türkmenistan’da üstlendiği başlıca projeler arasında Mary Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası, Ahal Gas to Gasoline (GTG) (doğalgazdan benzin üretim) Tesisi, Türkmenabad Sülfürik Asit Üretim Fabrikası, Ashgabat’ta hayata geçirilen Detsky Mir Alışveriş Merkezi, Türkmenistan Uluslararası Gaz ve Petrol Üniversitesi ile Demiryolları, Ulaştırma ve Sanayi Bakanlıkları İdari binaları yer alıyor.


Star 


Geri Dön