28 / 03 / 2024

Rönesans Holding, İzmir'e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Rönesans Holding, İzmir'e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel 2013 yılında 3 AVM açılışını yaptık. Buradaki yatırım miktarı 750 milyon dolar. İzmir'e de 2015 yılında 500 milyon dolarlık Bayraklı ve Turan'da yatırım sürecimiz devam ediyor dedi...



Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel, ekonomik duruma göre hedeflerini değiştirmediklerini belirterek, "Biz tatlı su değil, okyanus balığıyız" dedi. Türkiye'de Rönesans Holding olarak 2014 yılı planlarını değiştirmediklerini dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel, "Şu andaki ekonomik duruma bağlı olarak hedeflerimizi değiştirmedik. 


Biz tatlı su balığı değiliz, okyanus balığıyız. Uluslararası yatırımcılar ile birlikte yatırım planlarımız devam ediyor. Kısa vadeli planımız yok. 2013 yılında 3 AVM açılışını yaptık. Buradaki yatırım miktarı 750 milyon dolar. İzmir'e de 2015 yılında 500 milyon dolarlık Bayraklı ve Turan'da yatırım sürecimiz devam ediyor" dedi. 


¦ Gazetecileri kutladı  İzmir  Optimum Outlet Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde bu özel günü kutlamak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Toplantıya İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de katılarak, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 

Günel, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Records'un geçen yıl yayınladığı En büyük Ulusararası Müteaahitler Listesi'nde Rönesans Holding'in Türkiye'nin en büyük, dünyanın da 64. 

büyük inşaat firması olduğunu dile getiren Günel, 2013 yılında 3 büyük alışveriş merkezi açarak bu alanda yatırımlarına odaklandıklarını söyledi. 


¦ Dolar rekoru Günel, "İzmir Optimum AVM'de 21 ayda 18 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. 2 bin kişilik de istihdam sağladı. 

100 milyon TL'yi aşkın katma değer oluştu. Yeni kent merkezinde 2015 yılında Tekfen Holding ortaklığı ile AVM ve iş merkezi projesinin temeli ile Turan bölgesinde yer alan arsamızda da ilk defa bir konut projesi hayata geçirme planlanınız devam ediyor. Bu iki projemizin toplam değeri 500 milyon dolar" diye konuştu. Türkiye'de 2013 yılım doların rekorla kapatması sonrasında 2014 yılına yönelik olarak AVM'lerin nasıl yapılanacağı sorusuna cevap veren Günel, "Biz uzun vadeli planlar yaparak çalışıyoruz. Kısa vadeli planlarımız yok. Paradan para kazanmıyoruz. Tatlı su balığı değiliz, okyanus balığıyız. Yatırımlarımız ile yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. 


Yeni Asır Gazetesi 


Geri Dön