19 / 04 / 2024

Rönesans Holding RDIF ile ortak yatırım anlaşması imzaladı!

Rönesans Holding RDIF ile ortak yatırım anlaşması imzaladı!

Rönesans Holding ile Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) arasında ortak yatırımlara ilişkin 400 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. RDIF CEO'su Kirill Dmitriev törende konuşma yaptı..



RDIF ile Rönesans Holding arasında gerçekleşecek ortak yatırımlara ilişkin imza töreni düzenlendi. Törende konuşan RDIF CEO'su Kirill Dmitriev, ortaklıkları arasında ilk defa Türk bir şirket olduğunu söyledi. RDIF'nin Rusya tarafından kurulan ve ortak yatırımlar yapan fon olduğunu anlatan Dmitriev, "Rönensans Holding ile ortak alışveriş merkezleri, ticari merkezler ve Hastane projelerinde çalışacağız. Rus-Türk ortaklığı için bu anlaşma çok iyi bir örnek olacak. Hem Rus tarafı için hem de Türk tarafı için istihdam yaratacağını düşündüğümüz önemli bir ortaklık. Yaptığımız projelerle ve yarattığımız istihdamla ülkelerimizin ekonomisine katkı sağlayacağız" dedi. 



Rusya'ya 5 milyar dolarlık yatırım


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, söz konusu anlaşmanın her iki ülke adına büyük başarıları beraberinde getireceğine inandığına dikkati çekerek, RDIF ile beraber Rusya'ya yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını artırarak devam ettireceklerini kaydetti.


Ilıcak, bugüne kadar Rusya'ya 1,8 milyar dolar değerinde gayrimenkul yatırımı yaptıklarını belirterek. "Önümüzde süreçte 3,2 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımları yapacağız. Toplamda 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımlarını önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlamış olacağız" diye konuştu.


RDIF ile şirket ortaklığı gibi çalışacaklarını anlatan Ilıcak, "Rusya'da faaliyet gösteren bir şirketimiz var. Bu şirketimize öz kaynak koyarak ortak olacaklar. Biz de onların koydukları kadar sermaye koyacağız. Bu kapsamda 200 milyon dolar onlar, 200 milyon dolar biz kaynak aktaracağız. Bu kaynağı yatırımlara dönüştüreceğiz. Bu anlaşma, Rusya ekonomisine bakışımızı, güvenimizi gösteren çok önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.


Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), 2011 yılında kuruldu ve halen özel sermaye yatırımı konusunda Rusya'da ve uluslararası alanda uzman profesyonel yöneticiler tarafından yönetiliyor.


Milliyet


Geri Dön