19 / 04 / 2024

Rönesans Holding, TED Rönesans Koleji açıyor!

Rönesans Holding, TED Rönesans Koleji açıyor!

İnşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerine odaklanan Rönesans Holding, Türkiye Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle Küçükyalı'da TED Rönesans Koleji açıyor. Rönesans Holding'in kurucusu Erman Ilıcak, TED mezunu...



İnşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerine odaklanan Rönesans Holding, Türkiye Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle Küçükyalı'da TED Rönesans Koleji açıyor. Rönesans Holding'in kurucusu Erman Ilıcak, TED mezunu. Eşi Jale Hanım da aynı okuldan mezun. Çiftin çocukları da TED'te okuyor. Ilıcak Ailesi'nin TED'le gönül bağı var. Erman Ilıcak da sohbetlerinde sık sık TED'te aldığı eğitimin başarısındaki payından bahseder. 


35 milyon liralık yatırım


3 yıldır eğitim konularına odaklanan Rönesans Eğitim Vakfı da TED ile girdiği bu işbirliğiyle ilk okul yatırımını yapmış oldu. 2014-2015 öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacak olan TED Rönesans Koleji 35 milyon lira yatırımla kuruldu. Bu okul TED'in İstanbul'daki ikinci okulu olacak. Okul öncesi eğitimden lise sona kadar eğitim verilecek kolejde İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Rusça, Fransızca, Almanca da ikinci dil olarak öğretilecek. 


Grand Hyatt Otel'de düzenlenen toplantıda Rönesans Holding Kurucusu Erman ılıcak, eşi Jale Ilıcak, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Rönesans Koleji Kurucu Temsilcisi Süha Günel, TED Genel Müdürü Sevinç Atalay ve TED Rönesans Koleji Müdürü İpek Ak'dan bilgiler aldık. 


2.500 öğrenciye burs 


Erman Ilıcak toplantıda amacının Rönesans Eğitim Vakfı'nı büyütmek, vakfın büyüklüğünü 150-200 milyon dolara getirmek olduğunu söylüyor. Eşi Jale Ilıcak vakfın çalışmalarıyla birebir ilgileniyor. Jale Ilıcak'm verdiği bilgiye göre Rönesans Eğitim Vakfı bugüne kadar 2500 öğrencinin eğitimine destek oldu. 


Test ve tost gençliği 


TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, popüler olan söylemiyle konuşuyor: "Öğrencileri test ve tost arasında kalmaktan kurtaracağız. Test tost arasında sıkışmamış gençlik yaratacağız. Özel okulculuğu soygunculuk olarak asla görmüyoruz. Tek rakibimiz kendimiziz." TED okulları hızla büyüyor. Yakında okul sayısı 31'e gelecek. TED'in hedefleri arasında Türk Cumhuriyetleri'nde de okul açmak var. 


35 bin çalışanı var 


RÖNESANS Holding ENR listesine göre, Türkiye'nin birinci, dünyanın 64'üncü müteahhitlik firması. 1993 yılında St. Petersburg'ta Erman Ilıcak tarafından kurulan şirketin 35 bin çalışanı var. Rönesans Holding, Rönesans İnşaat ile birlikte Rusya ve Türkiye'de gayrimenkul projeleri gerçekleştiriyor. 2013 itibarıyla 37 gayrimenkul projesi yürüten Rönesans Holding'in aktif büyüklüğü 12 milyar lira. 


Elif Ergu/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön