18 / 04 / 2024

Rönesans Holding'ten 2. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması!

Rönesans Holding'ten 2. Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması!

Dünyanın lider inşaat şirketlerinden Rönesans Holding, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının ikincisini düzenliyor. Bu yarışma kapsamında holdingin hedefi, 5 yıl içinde 10 bin gence ulaşmak...



Avrupa’nın en büyük 10’uncu inşaat şirketi olan ve dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde 37’inci sıraya yükselen Rönesans Holding, Türkiye’nin geleceğini tasarlayan gençleri desteklemeye devam ediyor. Holding tarafından bu amaçla ikincisi düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesi kapsamında bu yıl, mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin katılacağı iki ayrı yarışma düzenlenecek. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada amaç, sürdürebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerinin kullanıldığı konsept tasarım ve projelerin oluşturulması... Gençlere yaratıcılık ve kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunan yarışmada aynı zamanda, yeşil ve çevre dostu malzeme kullanımıyla yapım teknikleri konusunda yeni yaklaşım sunan alternatif fikirlerin de üretilmesi hedefleniyor.


HEDEF 5 YIL İÇİNDE, 10 BİN GENCE ULAŞMAK


Bu önemli projeyle ilgili açıklama yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Türkiye’de sürdürülebilir ve çevreci tasarımı desteklemekten duydukları mutluluğu paylaşıyor.


“Eğitim alanında çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımlar bizi çok heyecanlandırıyor. Çünkü her zaman altını çizdiğimiz gibi, bu alanda yaptığımız her yatırım, attığımız her adımın ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırım olduğuna inanıyoruz” diyen Ilıcak, bu yarışmada da Rönesans olarak önceliklerini “Geleceği tasarlayan gençlerimize sürdürülebilirlik kavramının önemini hissettirmek” olarak özetliyor.


“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hem yarışmaya hem de seminerlere rekor bir katılım olacağını öngörüyoruz” diyen Ilıcak ayrıca, Rönesans Holding’in bu konuda hedefinin, 5 yıl içinde en az 10 bin gence ulaşmak ve sürdürülebilirlik kavramıyla yalın mimari hakkında farkındalığı artırmak olduğunu da ekliyor.



EN YENİLİKÇİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLECEK


12 Ekim’den bu yana başvuruların devam ettiği yarışmada proje teslim için son tarih 19 Şubat. Yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinde öğrenim gören tüm lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya öğrencilerin en fazla 5 kişiden oluşan takımlar halinde katılabileceğini ekleyelim.


Türkiye’nin saygın üniversitelerinden konusunda uzman öğretim üyelerinden oluşan bir jüri, projeleri sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğunu; yollar, yaya yolları, toplu taşıma bağlantıları ve rekreasyon alanları ilişkileri açısından değerlendirecek. Bu kriterler çerçevesinde birinci seçilecek projeye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL ve mansiyon olarak 10.000 TL ödül her iki yarışma içinde ayrı ayrı olacak şekilde aynı miktarlarda verilecektir. Proje kapsamında Ekim, Kasım ve Aralık ayları içinde Türkiye’nin farklı illerinde üniversite öğrencilerine “Mavide Yeşil Fikir” seminerleri düzenlenecek. Yarışma başvuruları www.ronesans.com/yarisma adresinden gerçekleştirilebilecek. Yarışmaya katılan en başarılı ekiplere ayrıca, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da sağlanacak.


Geri Dön