25 / 04 / 2024

Rönesans Holding'ten şehir hastanelerine 2 milyar euro!

Rönesans Holding'ten şehir hastanelerine 2 milyar euro!

Rönesans Holding, Fransız ortağıyla birlikte şehir hastanelerine 2 milyar euro yatıracak. İzolatörler sayesinde hastalar depremi hissetmeyecek..



Rönesans Holding, Fransız ortağı 'kamu ve özel sektör ortaklığı' (PPP) modeliyle yapılan şehir hastanelerine 2 milyar euro yatıracak. Rönesans Sağlık Yatırım'ın Meridiam Infrastructure ile ortak yapacağı yatırımlar Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat'ın yanı sıra Afyon, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da hayata geçirilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanelerini kapsıyor. Adana'daki bin 550 yataktan oluşacak sağlık kampusuna aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Japon Sumitomo Mitsui Bank, Kore Kalkınma Bankası, Alman Siemens Bank, İngiliz HSBC, İspanyol BBVA'nın da bulunduğu 9 banka 433 milyon euroluk kredi verdi. İmza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "18 yıl vadeli olacak bu kredinin arkasındaki güç milli iradedir" dedi. 


ABD BAŞARDI, BİZ DE YAPARIZ 

2018 yılında Türkiye'de ileri teknolojiyle donatılmış 95 bin yatak kapasiteli hastaneler olacağını belirten Müezzinoğlu, "ABD'nin Fransa'nın başardığını Türkiye de yapacak" dedi. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ise sağlık komplekslerine 2 milyar euro yatırım yapacaklarını söyledi. 


TÜRKİYE AVRUPA'DA YATIRIM İÇİN EN İYİ YER

Rönesans'la hastane yatırımları için ortaklığa giden Meridiam'ın CEO'su Thierry Deau önceki akşam gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Türk ekonomisini öven Deau, "Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve altyapı yatırımları daha da gelişecek. Kredi için tüm yabancıları ikna ettik. Birçok yabancı bankayı bir araya getirdi. Türkiye Avrupa'da yatırım yapılabilecek en iyi yer" dedi. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise Rusya'daki krizden etkilenmediklerini, kontratlarını ruble yerine dolardan yaptıklarını belirtti. 


Sabah


Geri Dön