17 / 04 / 2024

Rönesans İnşaat, AVM inşaatında dünya 3.'sü!

Rönesans İnşaat, AVM inşaatında dünya 3.'sü!

Rönesans İnşaat Başkanı  Erman Ilıcak, Seaport sürecininde Danıştay'dan olumsuz karar gelirse ödedikleri 30 milyon doları geri isteyeceklerini söyledi



Erman Ilıcak, krizde binlerce işçiyi çıkarmak zorunda kaldıklarını, ancak son aylarda işe alımlara başladıklarını belirterek, "Şu an 14 bin olan çalışan sayımızı 2012'ye kadar 25 bine çıkaracağız" dedi. 
 
'Ofis parkı kurmak için yer arıyoruz.
24 Nisan'da İstanbul olduğunu anlatarak, "Anadolu yakasında yer bakıyoruz. Ofis parkları denen B sınıfı projeler inşa edip telekomünikasyon veya medya şirketleri gibi yoğun istihdam sağlayan sektörlere yöneleceğiz. Ucuz arsalarda ulaşımı kolay, dev kompleksler üreteceğiz" dedi.

Zeytinburnu sahilinde yapılacak kruvaziyer limanı ve turizm tesisleri projesinin ihalesini kazanan Rönesans İnşaat, Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucu 3.5 yıldır süren yargı sürecinin bu yıl sona ermesini bekliyor. Bloomberg HT'de yayımlanan HT Ekonomi Soruyor programında Menekşe Ataselim'in sorularını yanıtlayan Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Bu yıl olumlu ya da olumsuz bir cevap alacağımızı ümit ediyoruz. Olumlu yanıt geleceğini düşünüyorum. O zaman 1.2 milyar Euro'luk yatırım bedeli olan ve 70 bin kişilik istihdam sağlaması öngörülen bu projeye hemen başlayacağız" dedi. Danıştay'ın projeye onay vermemesi durumunda nasıl bir yol izleneceğini sorduğumuz Ilıcak, şöyle konuştu:

DÜNYA 3'ÜNCÜSÜ
"Gidecek daha üst bir makamımız kalmayacak. Bu ihtimali düşünmek istemiyorum. Ancak bugüne dek ödediğimiz 30 milyon dolar civarında bir kira söz konusu. Maliye Bakanlığı'na, üst kullanım hakkını kiraladığımız arazide işlem yapamadığımızı, mağdur olduğumuzu bildirip bu parayı geri almayı talep edeceğiz. Alabilir miyiz, orasını bilemiyorum."

Yabancı ortaklık görüşmelerine de yargı süreci nedeniyle son verdiklerini hatırlatan Ilıcak, "Ayıplı mal satmış olacaktık; çünkü ne olacağı belli değil. Projenin gerçekleşmesi kesinleşirse yeniden bu çalışmalara başlayacağız, özellikle mega yat ve kruvaziyer Uman işletmesini Türkiye'de yapan firmalar olmadığı için böyle şirketlerle işbirliğine gitmeliyiz" dedi. Bugüne kadar Rönesans olarak Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Ilıcak, "1994'ten beri yurtdışında toplam 6 milyar dolarlık 500 farklı projenin taahhüt işini yaptık. Dünyada en çok alışveriş merkezi (AVM) inşa eden 3'üncü müteahhitlik fırmasıyız" diye konuştu.
Ayşegül AKYARLI GÜVEN/Habertürk


Geri Dön