29 / 03 / 2024

Rönesans İnşaat Rusya'daki gökdelen inşaatıyla rekor kırdı!

Rönesans İnşaat Rusya'daki gökdelen inşaatıyla rekor kırdı!

Rönesans İnşaat, Rusya’daki gökdelen inşaatında 49 saat süren çalışmayla 19 bin 624 metreküp kesintisiz beton dökümünü başarı ile tamamladı. Böylece bu alandaki dünya rekoru, Rönesans İnşaat tarafından 3 bin metreküp farkla aşıldı…



Gerçekleştirdiği projelerle uluslararası marka haline gelen Rönesans İnşaat, dünya sıralamasına girecek bir performansa imza attı. Şirket, Saint Petersburg’da yapımını üstlendiği gökdelenin temel döşemesinin 19 bin 624 metreküplük beton dökümünü rekor bir performansla kesintisiz 49 saatte tamamladı. Böylece Rönesans İnşaat, bu alandaki dünya rekorunu 3 bin metreküp farkla aştı.


Rönesans İnşaat Rusya daki gökdelen inşaatıyla rekor kırdı!


HER AŞAMASI ÖZEL OLARAK KURGULANDI


Rönesans İnşaat’ın ana müteahhitliğini yaptığı Gazprom ve bağlı şirketlerine ev sahipliği yapacak gökdelen projesi birçok açıdan “ilkleri” içeriyor. Komplekste yer alan 462 metre uzunluğunda ve 670 bin ton ağırlığında inşa edilecek kulenin temeli özel koşullarda kurgulandı. Projeye göre kule temel döşemesi 2 metre çapında ve 65 metre uzunluğunda, toprağı 85 metre delen kazıklar üzerinde oturuyor. Bu nedenle bina temelindeki döşemeye özel bir önem veriliyor. Üstesinden gelmesi en zor ve karmaşık bölümlerinden olan "temel döşemesi" bir mimari estetik örneği olarak 5 bin 670 metrekarelik alanda eşkenar bir beşgen olarak tasarlandı. Döşeme için 32 milimetrelik donatı demirlerinden oluşan 15 sıra ızgara kullanıldı.


Rönesans İnşaat Rusya daki gökdelen inşaatıyla rekor kırdı!


TEMEL DÖŞEMESİ İÇİN KULLANILAN METALLERLE EİFFEL KULESİ İNŞA EDİLEBİLİR


Gökdelenin betonarme temel döşemesi için toplamda 9.2 bin ton demir kullanıldı. Projenin sadece bu bölümünde kullanılacak metallerle, Paris’teki Eiffel Kulesi’nin bir kopyası daha inşa edilebilir. Projenin ilkleri bunlarla da sınırlı değil. Gökdelen için gereken beton, St. Petersburg’un 13 farklı beton santralinden sağlandı. Beton transmikserleri toplamda 2540 sefer yaptı, inşaat alanına ortalama her dakikada bir transmikser geldi. Daha sonraki aşamada Rönesans İnşaat’ın tecrübeli ekibinin kontrolü altında gerçekleştirilen yapısal beton için kusursuz bir ölçüm sistemi de kuruldu. Bu çerçevede temel gövdesi 330 sensor ile birleştirildi ve anlık değişimlerin sürekli takibi sağlandı.


Rönesans İnşaat Rusya daki gökdelen inşaatıyla rekor kırdı!


GAZPROM’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK


St. Petersburg’da yapımı devam eden gökdelen projesi, dünya devi olan Gazprom ve bağlı şirketlerin genel merkezlerine ev sahipliği yapacak. Sosyal ve iş merkezi olarak tasarlanan komplekste, çocuk merkezi, sergi alanları, planetaryum, sağlık merkezi, çok amaçlı kongre salonu, sinema, spor merkezi, banka, mağazalar ve restoranlar gibi birçok kamusal tesis de yer alıyor. Toplam alanı 400 bin metre kare olan proje 2018 yılında tamamlanacak.


Geri Dön