24 / 04 / 2024

Rönesans İnşaat'tan Halep'te karma inşaat projesi!

Rönesans İnşaat'tan Halep'te karma inşaat projesi!

Rönesans İnşaat, Halep"te 180 milyon dolarlık yatırımla, alışveriş merkezi, sinema, eğlence merkezi ile otel ve kongre merkezi yapacak...



Rusya"da 1993 yılında kurulan, ardından Ukrayna ve Türkiye"de yaptığı başarılı projelerle büyüyen Rönesans İnşaat, Libya, Suudi Arabistan, Katar ve Türkmenistan"ın da aralarında bulunduğu komşu ülkelerde adından söz ettiriyor.

Türk yatırımcılar için parlayan bir yıldız olmaya başlayan Suriye"yi bu halkaya ekleyen Rönesans İnşaat, yarın şžam"da düzenlenecek törende Halep"in 'en büyük karma inşaat projesi' olarak ifade edilen Taj Halab"a imza atacak.

Merkezi şžam"da bulunan Cham Holding"in iştiraki olan Bena Proporties işbirliğiyle gerçekleştirilecek Taj Halab projesi, alışveriş merkezi, 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller, ofis, kongre merkezi, sinemalar, eğlence merkezleri ile diğer sosyal alanlardan oluşacak ve 180 milyon dolara mal olacak.

-TÜRK MARKALARI SURİYE"DE-

Toplam 180 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulması ve 24 ayda tamamlanması öngörülen Taj Halab"ın yerleşim alanı 150 bin metrekareye ulaşıyor.

60 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 160 dükkanın bulunduğu AVM"de Türk markaların da yer alması planlanıyor. 140 oda ve 10 süitten oluşan 4 yıldızlı Nov Otel, 130 odadan oluşan 3 yıldızlı Ibis Otel, 30 odadan oluşan 5 yıldızlı butik otel ve konferans merkezi, Taj Halab"ı bölgenin 'cazibe merkezi' haline getirecek.

Arazi içinde yer alan tarihi binalar ise 2 bin 500"er metrekarelik restoran ve ofis bölümü olarak hizmet verecek.

Halep Valiliği"nden alınan bu yap-işlet-devret projesi, 2013 yılı Ocak ayında tamamlanacak.

-'SURİYE VERİMLİ BİR PAZAR'-

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Suriye"deki yatırımlarının Türkiye için çeşitli avantajlar sunduğunu belirterek, 'Başta Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin yoğun çabaları neticesinde bugün tüm komşularımızla çok iyi düzeyde olan karşılıklı ilişkiler, bu tür yatırımların önünü açmıştır. 2008 yılından bu yana iş alanımızı komşu ülkeleri içine alacak şekilde genişletiyoruz' dedi.

İlk olarak Libya ardından Suudi Arabistan, Katar ve Türkmenistan"a yöneldiklerini bildiren Ilıcak, Suriye"nin de Türkiye açısından muazzam bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

Erman Ilıcak, Taj Halab"ın, Suriye"deki Türk yatırımlarının vitrinini oluşturacağına, yeni iş olanakları yaratacağına ve iki ülke işbirliğinin büyük bir ivme kazanarak artacağına inandığını dile getirdi.

-RÖNESANS İNşžAAT YATIRIM A.şž.-

Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya"da kurulan Rönesans İnşaat, ilk yıllarda St. Petersburg"da önemli restorasyon ve renovasyon projelerine imza attı.

Rusya"da birçok prestijli taahhüt işini gerçekleştiren şirket, kadrosunu güçlendirerek dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasına girdi.

Türkiye"de birçok proje gerçekleştiren Rönesans İnşaat, 2008 yılından itibaren Libya başta olmak üzere Suudi Arabistan, Katar ve Türkmenistan"ın da aralarında bulunduğu ülkelerde önemli projelere imza attı.

şžirket, 2009 yılında da Avusturya"lı Porr Ag"nin yüzde 10,22 hissesini alarak uluslararası çapta hedeflerini büyüttü.
Milliyet

 


Geri Dön