19 / 04 / 2024

Rönesans Samsun'da 5 yıldızlı otel inşa edecek!

Rönesans Samsun'da 5 yıldızlı otel inşa edecek!

Türkiye ve Rusya'nın en büyük gayrimenkul yatırım firmalarından biri olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ''Karadeniz Optimum'' adıyla Samsun'da alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel inşa edecek...



Rönesans GYO'nun yazılı açıklamasında, 2 ay önce Samsun'da satın alınan 165 bin metrekarelik arsaya, 146 milyon avroluk yatırımla Karadeniz ve Kuzey Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olacağı belirtilen alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacağı belirtildi.

Samsun'un Canik ilçesinde yapılacak olan alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otelin, 2 yıl içinde tamamlanacağı açıklandı. Alışveriş merkezinde toplam 160 mağazanın, 65 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde hizmet vereceği, ayrıca 300 yataklı bir turizm tesisi ile de bölgede eksikliği her zaman hissedilen 5 yıldızlı otel ihtiyacının karşılanacağı ifade edildi.

Alışveriş ve otel kompleksinin toplam 165 bin metrekarelik inşaat alanını kapsadığı, projenin hayata geçirilmesiyle de yaklaşık 2 bin 500 kişilik kalıcı istihdam sağlanacağı bildirildi. Ayrıca alışveriş merkezi kapsamında, hipermarket, yapı market, elektronik market, sinema, buz pisti, çocuk oyun alanları, eğlence merkezi, restoran, fast food üniteleri, tekstil, kozmetik, aksesuar gibi mağazaların yer alacağı kaydedildi.

''Karadeniz Optimum'' alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otelin temelinin 25 Nisan Pazartesi günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katılımıyla atılacağı belirtildi.


Geri Dön