29 / 03 / 2024

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 1.930 başvuru!

Rönesans Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına 1.930 başvuru!

Bugünün mimarları, sürdürülebilir geleceğin yaratıcısı gençler, Rönesans’ın “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için bir araya geliyor. Rönesans Holding’in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına bu yıl 1930 öğrenci başvurdu.



Bugünün mimarları, sürdürülebilir geleceğin yaratıcısı gençler, Rönesans’ın “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için bir araya geliyor.


Dünyanın lider inşaat şirketlerinden Rönesans Holding’in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına bu yıl 1930 öğrenci başvurdu.


5 Nisan’da düzenlenecek ödül töreninde dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Christopher Pillet, Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor.


Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri listesinde 37’inci sıraya yükselen Rönesans Holding tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve dev bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının bu yılki sürprizi ise dünyanın en ünlü mimar ve tasarımcısı Christopher Pillet olacak.


Kazananların 5 Nisan’da Bomonti Bira Fabriksı’nda düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacakları yarışmanın ödül töreni öncesinde düzenlenecek workshop çalışmasına ise Christopher Pillet’in yanı sıra ülkemizin en önemli mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader ve Sefer Çağlar da yer alarak, öğrencilerle deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacak.


Öğrencilerin bu süreçte geliştirdikleri projeleri ünlü mimar ve tasarımcılarla konuşma, tartışma fırsatının sunulduğu workshop çalışmasında mimarlar, sürdürülebilir gelecek konusunda tasarım ve mimarideki en yeni trendleri aktaracak.


YARIŞMAYA 125 ÜNİVERSİTE BAŞVURDU


İmza attığı her projede “sürdürülebilirlik” ve “inovasyon” kavramlarından ödün vermeyen Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği yarışmaya bu yıl yine rekor seviyede bir katılım gerçekleşti. Bu yıl mimar ve mühendislerin ayrı ayrı katıldığı yarışmaya, 125 farklı üniversiteden 954 grup ve 1930 kişi başvurdu. Yarışmanın kazanan isimleri, 5 Nisan’da düzenlenen ödül töreniyle açıklanacak.


Bu önemli projeyle ilgili açıklama yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Türkiye’de mimari, inşaat ve tasarımda “sürdürülebilirlik” alanını sahiplenmekten duydukları mutluluğu vurguluyor. Rönesans Holding tarafından gelenekselleştirilen ve her yıl binlerce üniversite öğrencisine dokunma fırsatı sağlayan bu projeye büyük ilgi gösterilmesinden duydukları gururu dile getiren Kayaalp, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:


“Rönesans olarak geleceğin ancak gençler tarafından sürdürülebilir kılınacağına inanıyor ve tüm projelerimizi bu vizyonla gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, gelecek nesillere “sürdürülebilirlik” kavramını benimsetmek amacıyla çıktığımız bu projenin kendisini de sürdürülebilir kılmak. Sadece 2 yıl içinde, 17 farklı ilde, 27 üniversitede 6500 öğrenciye dokunmuş olmamız, vizyonumuzun ne denli doğru kurgulandığını gösteriyor. Gelecek hedefimiz ise çok net; 5 yıl içerisinde 10 bin öğrenciye ulaşmak....”




GELECEĞİN TASARIMCILARINA EN BÜYÜK SÜRPRİZ
CHRİSTOPHE PİLLET



Ödül töreni öncesinde gerçekleşecek workshop çalışmasının ise en büyük sürprizi, eserleri müze koleksiyonlarında yer alan dünyaca ünlü Fransız Mimar Christophe Pillet olacak.



Geleceğin tasarımcılarının eserleri ile “hayalleri gerçeğe dönüştüren” Pillet’in tasarım hikayesini dinleyecekleri günde ayrıca gençler, Pillet’in derin deneyiminden de faydalanma şansı yakalayacak.


“Amacım sıra dışı olanı bulmak değil, sıradan olanın güzelliği ve duygusallığını ortaya çıkarmak” diyen Pillet; ürün tasarımı, iç mimari, senaryo yazarlığı ve sanat yönetmenliği gibi bir çok alanda dünyaca söz sahibi bir isim. Uzun süre Philippe Starck ile çalışan Pillet’nin adı; İtalya’da Cappellini, Kartell ve Driade; Japonya’da Shiseido ve Shu Uemura; ABD’de Emeco ve Whirlpool; Fransa’da ise Veuve Clicquot, Lacoste ve L'Oréal gibi dünyaca ünlü markalar ile anılıyor.


Pillet özellikle lüks otel ve restoranların iç tasarımı ve mobilya tasarımlarıyla öne çıkıyor. St Tropez’deki Hotel Sezz’in iç tasarımı ve Renault’un uluslararası fuarlardaki stant tasarımlarından birçok lüks restoranın mekan dizaynına ve özel obje tasarımına kadar çok sayıda prestijli projede Pillet’in imzası bulunuyor.



Pillet’in “Hayalleri gerçeğe dönüştürdüğü” eserleri Centre Pompidou, Centre National des Arts Plastiques, Arts Décoratifs ve New York Cooper-Hewitt Museum gibi dünyaca ünlü sanat merkezlerinin koleksiyonlarında yer alıyor.



Geri Dön