29 / 03 / 2024

Rönesans'a Singapurlu ortak geldi!

Rönesans'a Singapurlu ortak geldi!

Türkiye'nin ikinci en büyük ikinci inşaat firması olan Rönesans Gayrimenkul'e yabancı ortak geldi. Singapurlu GIC, 250 milyon euro karşılığında Rönesans'ın yüzde 21.4 hissesini satın aldı.



Rönesans ile GIC'nin Optimum İstanbul, Optimum  Ankara  ve Optimum  İzmir  Alışveriş Merkezlerinde de yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor. Rönesans Türkiye'de de adını Atattürk Orman Çiftliği'ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımında duyurmuştu.


Singapur’un devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (GIC) ile Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın (RGY) ortaklığıyla birlikte yeni sağlanan kaynak, RGY’nin Türkiye gayrimenkul piyasasındaki yerini sağlamlaştıracak ve gelecekteki ticari faaliyetlerini genişletmesine yardımcı olacak.


Söz konusu ortaklıkla ilgili bir açıklama yapan Rönesans Holding’in Başkanı Dr. Erman Ilıcak, "Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirecek. Daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurduğumuz GIC’yi RGY platformu seviyesinde de görmekten çok memnunuz. RGY’nin Türkiye ticari gayrimenkul sektöründeki ağırlığını GIC işbirliği ile pekiştirmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.


GIC’nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish de benzer şekilde ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının, cazip yatırım fırsatları sunacağından eminiz" diye konuştu. 


DÜNYANIN EN BÜYÜK 53'ÜNCÜ MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETİ

Adını Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA Bölgesi'nde (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) üstlendiği dev projelerle duyuran Rönesans Holding, dünyanın en büyük 250 Müteahhidi listesine de 53'üncü sıradan girdi. Listede Rönesans'ın önünde ise Enka yer alıyor. Rönesans Holding'in 30'u aşkın bölgede daimî taşeronları ile birlikte 35 binden fazla çalışanı bulunuyor.


Rönesans Türkiye'de de adını yeni cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımında duyurmuştu.


Hürriyet


Geri Dön