28 / 03 / 2024

Rönesans'ın Nijerya'daki ilk oteli hizmete girdi!

Rönesans'ın Nijerya'daki ilk oteli hizmete girdi!

Rönesans Holding Grup Şirketlerinden Rönesans MEA İnşaat'ın Nijerya'daki ilk projesi Sheraton FourPoints Otel hizmete girdi. Rönesans MEAİnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsüt "Afrika'nın birçok yerinde yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz" dedi.



20 ülkede faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding'in Orta Doğu ve Afrika'daki faaliyetlerini üstlenen Rönesans MEA (Ortadoğu & Afrika) İnşaat, Nijerya'daki ilk projesi Sheraton FourPoints Oteli'ni tamamladı. Nijerya'nın AkwaIbom eyaletindeki IkotEkpene şehrinde inşa edilen Sheraton FourPoints Oteli'nin açılışına Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Nijeryalı Bakanlar ve Federal Hükümet Senatörü katıldı. 


Mustafa Özsüt, projeyi 16 ay gibi kısa bir sürede anahtar teslim olarak tamamladıklarını belirterek, "Projenin yüzde 80'ini yerel istihdamla bitirdik. Yerel istihdama sağladığımız katkı, yarattığımız iş potansiyeli, kalite ve hızımız nedeniyle Nijerya yetkilileri memnuniyetlerini paylaştılar" diye konuştu. 

Bu arada şirket şimdi Nijerya'nın Lagos, Abuja, Port Harcourt şehirlerindeki otel ve AVM projelerini de üstlenmeye hazırlanıyor. Söz konusu projelerin imza aşamasında olduğunu belirten Özsüt, "Geçtiğimiz 8 yılda AkwaIbom eyaletinin inşaat potansiyelinin 5-7 milyar dolar civarında olduğu öngörülüyor. Ülke yöneticileri de projelerin hızlı ve kaliteli sonuçlanmalarından dolayı bizimle çalışmaktan oldukça memnun. 


Rönesans MEA İnşaat olarak Afrika'nın birçok yerinde yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

42 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi Sheraton FourPoints Oteli, Nijerya'nın AkwaIbom eyaletindeki IkotEkpene şehrinde, yaklaşık 42 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. Toplam 12 katlı Sheraton FourPoints Oteli'nde, 128 standart oda, 16 süit, 2 kral süit, 3 adet toplantı odası, bir SPA merkezi, restoranlardan, bir yüzme havuzu, bir tenis kortu ve bir çatı kafesi yer alıyor.


Dünya 


Geri Dön