16 / 04 / 2024

Rotana inşaata Güneşli'den girdi!

Rotana inşaata Güneşli'den girdi!

Körfez'in otel devi Rotana, Türkiye yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Dap Yapı'yla olan işbirliğinin ardından Mar Yapı'yla ortaklık kuran grup, 75 milyon dolarlık proje için kolları sıvadı...



ABU Dabi menşeili otel zinciri Rotana İstanbul'a odaklandı. Önceki yıl Dap Yapı'nın Kartal'da konumlanan Dalga Kule projesindeki rezidanslarını ve otelini Arjaan markası ile işletmeye başlayan şirket, bu sefer Mar Yapı'nın Güneşli'deki Tri G adlı kulesine yüzde 40 yatırım ve işletme ortağı oldu. 152 otel odası ve 153 rezidans daireden oluşan projede yüzde 60 hak sahipleri olduklarım belirten Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Tri G Rotana projesi için 75 müyon dolar yatınm yapılacağım söyledi. 


Ruhsatı aldıklarını, inşaata 1 ay içinde başlayacaklarını belirten Özkök, projedeki rezidans daireleri Dubai'de satışa sunacaklarını ifade etti. Özkök, Rotana'nın Centro Hotel markası üe yer alacağı şehir otelinin 2016 yılının son çeyreğinde açüacağım kaydetti. 


3. OTELE BAKIYORLAR 


Rotana'nın alt markalarından Arjaan ve Centro konseptini Dap Yapı ve Mar Yapı ile Türkiye'ye taşıdıklarım söyleyen Rotana Yönetim Kurulu Başkam Nasser Al Nowais, "Rayhaan markasını da Türkiye'ye getirmek için birkaç şirketle görüşüyoruz "dedi. 1992'de kurulan zincirin 12 ülkede 100'e yakın oteli olduğunu belirten Nowais, 2020 yılına kadar 100'ün üstünde yeni otel işletmeye başlayacaklarım söyledi. 6 yılda planladıktan 100 otelin en az 50'sinin inşaat kısmında da olmak istediklerine dikkat çeken Nowais, "Avrupa ülkelerinde ekonomi iyi gitmiyor. Türkiye'deki gelişimin farkındayız" dedi. Mimarlığım Arif Suyabatmaz'ın üstlendiği kule üçgen formuyla öne çıkıyor. 


Hürriyet 


Geri Dön