28 / 03 / 2024

Royal Halı 250 showroom daha açacak!

 Royal Halı 250 showroom daha açacak!

Kentsel dönüşüm halı sektörünü de şimdiden hareketlendirdi. Bu yılki mağaza hedefini tutturan Royal Halı 250 showroom daha açacak.



5 Ekim'de başlayacak kentsel dönüşüm projesi halı sektörünü de şimdiden heyecanlandırdı. Naksan Holding bünyesindeki Royal Halı ve Pierre Gardin Halı, showromlarla büyüme kararı aldı. Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yurt İçi Satış Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, bin 200 tali bayisi, 200’den fazla showroomu olan Royal Halı’nın, yıl başında hedeflediği 250 showroom mağaza hedefinin şu anda yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini söyledi. Aydoğan Yıldır “Yıl sonuna kadar bu hedefimizin üzerine çıkmış olacağız, 650 tali bayisi bulunan Pierre Cardin Halı ise 2012 yılına 150 showroom mağaza hedefi ile başlamıştır. Yıl sonunda bunu geçeriz. Showroom sayısını her yıl artırıyoruz. Royal Halı ve Pierre Cardin Halı için asıl maç şimdi başlıyor”dedi.


5 Ekim’den sonra pazar büyüyecek


TOKİ’nin sektöre canlılık getirdiğini belirten Yıldır, ayrıca 5 Ekim’de Türkiye genelinde başlatılacak kentsel dönüşümün de sektörü canlandıracağını söyledi. “Pazar büyüyecek” diyen Yıldır, 2013 yılında 250 Royal showromu açmayı hedeflediklerini belirterek, yeni açılan mağazalarda yaklaşık 600 kişiye istihdam sağladıklarını da açıkladı. Ünetimlerinin yüzde 25’ini ihraç ettiklerini anlatan Aydoğan Yıldır “Gaziantep’te 100 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyoruz” dedi. Ar-Ge yatırımları sayesinde katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerle sektörde bir yer edindiklerine dikkat çeken Aydoğan Yıldır, piyasada 200 oyuncu olduğunu belirterek halı tezgahlarının da üçte birinin Gaziantep’te olduğunu anlattı. Gaziantep’te sektörün istihdamının 30 bini aştığını söyleyen Yıldır, Türkiye’nin makine halısında lider olduğunu belirtti.


Halıda antibakteri ve sigorta dönemi


Müşteri memnuniyetine verdikleri önem nedeniyle tüm halılarını bir yıl süreyle kullanıcı hatalarına karşı sigortaladıklarını söyleyen Aydoğan Yıldır, “Dünyada bir ilk gerçekleştirdik ve halılarımızı garanti kapsamı dışında kalan tüm kullanıcı hatalarına bir yıl süreyle sigortaladık. Halıda kullanıcı hatasıyla oluşan deformasyonları sigortamız kapsına alıyor ve sorgusuz sualsiz yenisiyle değiştiriyoruz. Bu uygulamamız sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilk olma niteliğinde” dedi. Türkiye’nin ilk ve tek antibakteriyel halısını ürettiklerini de söyleyen Aydoğan Yıldır “Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘biyosidal’ sertifikalı antimikrobiyal halılarımız, sektörde bir ilk ve hala tek. 30 yıkama sonrasında bile yüzde 99 oranında antibakteriyel olan halılarımız Ar-Ge’ye ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir” dedi. Yıldır, tüketicinin halı değiştirme sürecinin 4.5 yıla indiğini de söyledi.


Ebruyu halıyla buluşturdu


“700’den fazla model üretimiz var” diyen Adoğan Yıldır, Türk el sanatı olan ebruyu halıya taşıyarak bir yeniliğe imza attıklarını söyledi. Yıldır, “Beş kişilik bir ekip tamamen bu işle ilgileniyor. El halısı mantığı ile az bir üretim yapıyoruz. Günde 10-15 adet ebru halı üretilebiliyoruz” diye konuştu. 



Yaşar KIZILBAĞ / Star 


Geri Dön