26 / 04 / 2024

Royal Halı Çin'e inovatif ürünler ihraç ediyor!

Royal Halı Çin'e inovatif ürünler ihraç ediyor!

İSO Inovasyon Jüri Özel Ödülü'nü alan Royal Halı'nın 30 ülkeye ihracat yaptığını belirten Cihan Dağcı, "Herkes Çin'den ucuz halı getirirken, biz katma değerli halı satıyoruz" diye konuştu



İSO Inovasyon Jüri Özel Ödülü'nü alan Royal Halı'nın 30 ülkeye ihracat yaptığını belirten Cihan Dağcı, "Herkes Çin'den ucuz halı getirirken, biz katma değerli halı satıyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta İSO İnovasyon Jüri Özel Ödülü'nü alan Royal Halı & Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı, "7 yıldır yeni ürünlerimizle hemen hemen her yıl çeşitli inovasyon ödülleri aldık. Ama İSO'nun İnovasyon Ödülleri'nde Anadolu'dan bir şirketin ödül alması; Turkcell, Vodafone ve Eczacıbaşı gibi Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük markalan ile ödül alabilmesi çok önemlidir" dedi.


Royal Halı'nın Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için limit bulunmadığını ifade eden Cihan Dağcı, 8 kişilik ekiple katma değer sağlayacak ürünler geliştirdiklerini vurguladı. Şirket olarak trendlerin takipçisi değil, yönlendiricisi olduklarını söyleyen Dağcı, ürettikleri halıların yüzde 30'nu aralarında ABD, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avusturalya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya'nın da bulunduğu 30 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Dağcı, "Herkes Çin'den ve Hindistan'dan ucuz halı getirirken, biz bu ülkelere katma değerli halı satıyoruz.
 
Bu hem bizim hem de ülkemiz için önemli bir başarı" dedi.
Şirket olarak "Yenilik Farklılıktır' felsefesini benimsediklerini ve bu sayede inovasyon ve Ar-Ge alanında ilklere imza attıklarını ifade eden Cihan Dağcı, "İnovasyon alanında 2008'de geliştirdiğimiz antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli "3 Etkili Halı" projesi ile zirve yaptık. Antimikrobiyal halı konusunda başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa ve Türkiye'den gerekli sertifikaları aldık. Ekoteks sertifikamız ile birlikte laboratuarımızı kurduk. Son olarak halılarımız Sağlık Bakanlığı'nın Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi" dedi. Ebru sanatının halıya uygulanması ile oluşan Royal Ebru Halı ile dünyada bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Cihan Dağcı, "Beş kişilik bir ekip tamamen bu işle ilgileniyor. Akrilik halının normalde sonradan boyanamama gibi özelliği vardı. Biz bunu Ebru sanatı ile çözdük" dedi.
 
SİGORTHALI PROJESİ
Ödülünü İSO Başkanı Tanıl Küçük ve Meclis Başkanı Erdal Bahcıvan'dan alan Cihan Dağcı, SigortHalı uygulaması ile üretim hatası kapsamında olmayan, doğrudan kullanıcı hatalarını 1 yıl süre ile güvence altına aldıklarını söyledi. Dağcı, "Dünya halı sektöründe böyle bir uygulamayı sadece biz yapıyoruz" dedi.
 
Dünya


Geri Dön