20 / 04 / 2024

Royal Halı ihracatta hedef büyüttü!

Royal Halı ihracatta hedef büyüttü!

Naksan Holding’e bağlı olarak 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Royal Halı, 30’a yakın ülkeye halı ve iplik ihraç ederken, yurt dışında 650’den fazla satış noktasında hizmet veriyor...




Naksan Holding’e bağlı olarak 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Royal Halı, 30’a yakın ülkeye halı ve iplik ihraç ederken, yurt dışında 650’den fazla satış noktasında hizmet veriyor. Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Kuzey Afrika, Amerika, Orta Doğu ve Orta Asya’ya da açılma projeleriyle büyümeye devam ettiklerini ve hedeflerinin bir dünya markası haline gelmek olduğunu söyledi. Nakıboğlu, yüzde 22 olan yurtdışı satış paylarını, yüzde 25’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.


30 ülkeye ihracat


Royal Halı’nın ve grubun bir başka markası olan Pierre Cardin Halı’nın Ukrayna, Almanya, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Nakıboğlu, şunları söyledi: “Hedefimiz Türk halıcılığını dünyaya tanıtarak, bir dünya markası olmak. 2013 yılı sonunda 178 olan showroom sayısını 211’e çıkardık. Yurtdışında yıllık bayi büyüme hedefimiz yüzde 20. Özellikle Kuzey Afrika, Amerika, Orta Doğu ve Orta Asya’da ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz.” Royal Halı, Gaziantep’teki 500 dönüm üzerindeki 85 bin metrekarelik tesisinde 4 binden fazla desen halı üretiyor.



Vatan




Geri Dön