26 / 04 / 2024

RTÜK'ten Kanlıca'da 4.9 milyon TL'ye satılık 2 daire!

RTÜK'ten Kanlıca'da 4.9 milyon TL'ye satılık 2 daire!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Kanlıca'da bulunan 2 daireyi satışa çıkardı. Kartal Yuvası Apartmanı'ndaki dairelerin toplam bedeli 4 milyon 984 bin TL olarak belirlendi.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Kanlıca'da bulunan 2 daireyi satışa çıkardı.  Kartal Yuvası Apartmanı'ndaki dairelerin toplam bedeli 4 milyon 984 bin TL olarak belirlendi.


GAYRİMENKUL SATILACAKTIR


Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:


Madde: 1 - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun mülkiyetinde bulunan nitelikleri ve muhammen bedelleri aşağıda belirtilen İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kanlıca Mahallesi, Halide Edip Adıvar Caddesi, Kartal Yuvası Apartmanı, Numara 52 adresindeki 3 ve 4 numaralı 2 (iki) adet konut; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36’ncı maddesi uyarınca “kapalı teklif usulü” artırma suretiyle ihale dokümanında belirtilen kayıt ve şartlarda peşin bedelle satışa çıkartılmıştır.


İLİ:İstanbul

İLÇESİ:Beykoz

MAHALLESİ:Kanlıca

SOKAĞI:Fikirtepe

MEVKİİ:Kanlıca - Çubuklu Yolu

NİTELİĞİ: Bahçeli Dört Katlı Kargir Apartman


Sıra No:1

Pafta:19

Ada/Parsel:118/6

Daire No:3

Brüt metrekare:178

Oda Sayısı:3+1

Banyo Sayısı:2

Muhammen Bedel (KDV hariç):2.492.000,00.- TL

Geçici Teminat Bedeli:74.760,00.- TL


Sıra No:2

Pafta:19

Ada/Parsel:118/6

Daire No:4

Brüt metrekare:178

Oda Sayısı:4+1

Banyo Sayısı:1

Muhammen Bedel (KDV hariç):2.492.000,00.- TL

Geçici Teminat Bedeli:2.492.000,00.- TL


Toplam bedel: 4984000 TL


Madde: 2 - Satışa konu gayrimenkullerin satış ihalesi, 16 Kasım 2016 tarihinde saat 14.30’da Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No: 13 Bilkent - Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu merkez hizmet binasında yapılacaktır.

Madde: 3 - İhaleye katılacaklardan istenilen belgeler: (ihalenin yapıldığı yıl içinde alınacak belgelerin aslı veya noter tasdikli sureti olmak şartıyla)

A) Gerçek Kişilerden;

1 - Tebligat için adres beyanı.

2 - T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı sureti.

3 - Geçici teminat mektubu veya alındı belgesi/makbuzu.

4 - Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi.

5 - Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.

6 - Her sayfası imzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi.

B) Tüzel Kişilerden;

1 - İlgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2 - Tebligat için adres beyanı.

3 - Noter tasdikli imza beyannamesi.

4 - Geçici teminat mektubu veya alındı belgesi/makbuzu.

5 - Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi.

6 - Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.

7 - Her sayfası imzalı ve kaşeli Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi.

C) Ortak girişim olması halinde; Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinden (A) veya (B) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.

Madde: 4 - Geçici Teminat: İstekliler satın almayı düşündükleri konutun muhammen bedelinin %3’ü oranında geçici teminat vereceklerdir.

Madde: 5 - İhale dokümanının görülmesi ve temini: İhale dokümanı; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (1. kat 126-A no’lu oda) Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No: 13 Bilkent - Çankaya/ANKARA ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İstanbul Bölge Temsilciliği Merkez Mahallesi Çiftecevizler Caddesi No: 23 Kat 6/155 Saruhan Plaza Şişli/İSTANBUL adreslerinde mesai saatleri içerisinde görülebilir ve bedelsiz olarak temin edilebilir.

Satışı yapılacak konutlar, ihale tarihine kadar her gün 10:00 ile 16:00 saatleri arası görülebilir.

Madde: 6 - Tekliflerin verilmesi: İstekliler, teklif mektuplarını ihale günü saat 14:30’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Taşınmaz Mal Satış İhale Komisyon Başkanlığına teslim edeceklerdir. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmaksızın iade edilir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale günü saat 14:30’a kadar Taşınmaz Mal Satış İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşması şarttır.

İsteklilerin yukarıda belirlenen saatten sonraki tevdi istekleri veya postadaki gecikmeler kesinlikle kabul edilmeyecek ve ihaleye katılmak için mazeret olarak ileri sürülmeyecektir.

Madde: 7 - Birden fazla konuta teklif verme: İstekliler 2 (iki) adet konut için teklif verebilirler. Birden fazla konut için teklif verecek istekliler, her bir konut için ayrı ayrı teklif mektubu düzenleyecekler ve istenilen geçici teminatı vereceklerdir.

Madde: 8 - Satış bedelinin ödenmesi: İhale üzerinde kalan istekli, ihale sonucuna ilişkin tebligatı aldığı tarihten itibaren 7 (yedi) işgünü içinde ihale bedeli üzerinden ihale karar damga vergisi ile katma değer vergisini (KDV) ilgili vergi dairesine yatırmak ve ihale bedelinin tamamını peşin ödemek zorundadır.

İhale sonucunun, istekliye elden tebliğ edilmesi halinde aynı gün/iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilmesi halinde teslim edildiği tarih tarafınıza tebliğ tarihi sayılacaktır.

Madde: 9 - Üst Kurul, ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbesttir.


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Beykoz Kanlıca'da Boğaz manzaralı iki dairesini satışa çıkardı. İlk olarak 2014 yılında ihale edilen dairelerin her biri için 2 milyon 800 bin lira olarak belirlenen muhammen bedel, iki yıl aradan sonra 2 milyon 492 bin liraya düşürüldü. 


RTÜK'ün, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ihale ilanıyla İstanbul Kanlıca Mahallesi Kartal Yuvası Apartmanı'ndaki iki dairesini satmak üzere ihaleye çıktı. 2014 yılında çıkılan ilk ilanda muhammen bedel 2 milyon 800 bin lira belirlenmişken, bugün çıkılan ihalede 2 milyon 492 bin liraya düştüğü görüldü.


HER BİRİ 178 METREKARE

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesi uyarınca 'kapalı teklif' usulüyle satışa çıkarılan dairelerin her biri brüt 178 metrekare büyüklüğünde. 3+1 ve 4+1 özelliğine sahip daireler için ihale, 16 Kasım'da Ankara'da RTÜK hizmet binasında yapılacak. 


RTÜK APARTMAN YÖNETİCİSİ OLMUŞTU

RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, söz konusu dairelerin Zahit Akman'ın başkanlığı döneminde alındığını ve RTÜK üyelerinin kullanımına sunulduğunu belirtti. Demirkan, "Ancak bu konutların niteliği tartışmalıydı. Sosyal tesis, değil; lojman değil. Ne olduğu belirsizdi. Burası 4 katlı bir apartmandı ve  RTÜK apartman yöneticiliği bile yapmak zorunda kalmıştı. Biz de eski Başkan Davut Dursun başkanlığı döneminde kurul kararıyla satılmasına karar vermiştik ama Başkan'ın itirazıyla ihale iptal edilmişti. Şimdi yeniden ihaleye çıkıldı" dedi. 


Hürriyet 



Haber Sözcü'de şu şekilde yer aldı;


RTÜK, 2011’den bu yana satmaya çalıştığı Kanlıca’daki denize nazır yalı dairelerini yine satışa çıkardı. Bir türlü alıcı bulamayan RTÜK, yalı dairelerinin fiyatını giderek ucuzlatıyor.


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Kanlıca'da bulunan denize nazır 2 yalı dairesini satışa çıkardı. Kapalı zarf usulüyle açık artırmaya sunulan dairelerin her biri 178 metrekare büyüklüğe sahip. Dairelere biçilen muhammen bedel ise her biri için 2 milyon 492 bin lira oldu. Yalı dairelerinin her biri geçen yıl 3 milyon liradan satışa çıkarılmış ancak ihale iptal edilmişti.

Yani, yalıların fiyatı geçen yıla göre 508 bin lira daha ucuza satışa çıkarıldı. Ancak, iki yalı dairesi 2011'den bu yana alıcı bulamıyor.

İSTANBUL OFİSİ YAPACAKTI


19 Kasım'da kapalı teklif usulü ile satış için, ihale duyurusu da yapıldı. RTÜK'ün daireleri, İstanbul Beykoz Kanlıca Halide Edip Adıvar Caddesi, Kartal Yuvası Apartmanında bulunuyor. Satılacak dairelerin taliplileri konutları, ihale tarihine kadar her gün saat 10:00 ile 16:00 saatleri arası görebilecek. RTÜK bu daireleri 1998 yılında Vakıflar Bankası'ndan 341 bin liraya satın almıştı. Önceleri RTÜK İstanbul ofisi olarak kullanılacağı açıklanan iki daire, daha sonra lojmana dönüştürülmüştü.

2011 ve 2012: RADYO Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz yıllarda da yalı dairelerini satışa çıkardı, ancak alıcı bulamadı. 2011'de 2 milyon 820 bin lira muhammen bedellle satışa çıkarılan yalılar son olarak 2015'te

3 milyon lira bedelle satışa çıkarılmış ancak alıcı bulamamıştı. 2 milyon 820 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı, alıcı çıkmadı.

2013: Dairelere 1 milyon 960 bin lira muhammen bedel biçildi. Dairelerden birine 2 milyon 225 bin liralık, diğerine de 2 milyon 210 bin liralık alıcı çıktı, ancak RTÜK, “fiyatlar düşük, yeterli rekabet oluşmadı” diyerek ihaleyi iptal etti.

2014: Her bir daireye 2 milyon 800 bin lira bedel biçildi. Teklif gelmedi.

2015: Her bir daireye 3 milyon lira bedel biçildi. Teklif gelmedi.



Sözcü


Geri Dön