26 / 04 / 2024

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı kapsamında Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı. Park, istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi.



Bebek'te bulunan Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı için kapatıldı. Saç levhalarla çevrilen parkın içindeki ve sahil yolunun hemen yanında yer alan ağaçlar kırmızı renkle işaretlendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Rumeli Hisarüstü ile Aşiyan arasında yapılacak proje için harekete geçildi. 2,5 dakika sürecek füniküler hattının bir istasyonu Rumeli Hisarüstü’nde Boğaziçi Üniversitesi’nin ana giriş kapısında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı’nda bulunacak. 


İBB tarafından yapılan açıklamaya göre, parkta bulunan ağaçların kesilmeyecek. Belediye yetkilileri, “Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, orman mühendislerinin gözetiminde bazı ağaçlar aynı bölgede taşınacak. Şantiye bittikten sonra park yeniden düzenlenecek, eski haline getirilecek” ifadelerini kullandı.




Sözcü 


Geri Dön