19 / 04 / 2024

Rumlardan KKTC'li emlak şirketlerine yasak

Rumlardan KKTC'li emlak şirketlerine yasak

Kuzey Avrupa ülkelerinde düzenlenen emlak fuarları Kıbrıslı Türk konut şirketlerinin katılmasının yasaklandığı bildirildi.



Çeşitli Kuzey Avrupa ülkelerinde emlak fuarlarını düzenleyen Fair Media kuruluşu, Rum şirketlerinin yoğun protestoları ve boykot tehditleri üzerine Kıbrıslı Türk şirketlerinin katılımını yasakladı.

‘KARAR TAMAMEN TİCARİ'

Rum basınına göre, Fair Media Başkanı Sven Kallstrom, bu konuda yaptığı açıklamada, kararın “tamamen ticari” olduğunu vurgularken, Norveç'te gerçekleşen fuarda ilk başta Türkiye'den olduğu sanılan ancak daha sonra Kıbrıs Türk firması olduğu anlaşılan bir şirkete yer verilmesi üzerine aynı fuara katılan Rum şirketlerinin toplu protestolarıyla karşılaştıklarını anlattı. Kıbrıslı Türk şirketlerinin fuara katılmasını olumlu karşıladığını, bu konuda bir “politika”nın bulunmadığını kaydeden Kallstrom, Kıbrıslı Türk şirketlerinin düzenledikleri etkinliklere katılamamasının kendilerine zarar verdiğini ancak bir Rum boykotunun daha çok pahalıya mal olacağını belirterek aldığı kararı izah etmeye çalıştı.

Akşam

Geri Dön