27 / 04 / 2024

Rus şirket, izin verilirse bin Türk işçiyi çalıştırmak istiyor!

Rus şirket, izin verilirse bin Türk işçiyi çalıştırmak istiyor!

Rusya'da yapılması planlanan 2018 FIFA Dünya Kupası için tesis ve stat inşa eden Rus şirketi, izin verildiği takdirde bin Türk işçiyi istihdam etmek istiyor.



Rusya'da yapılması planlanan 2018 FIFA Dünya Kupası'nın organizatörleri, ilgili inşaatlarda çalışacak daha fazla Türk işçiye ihtiyaç duyuyor. 


2018 FIFA Dünya Kupası için inşa edilen stat ve tesislerin baş müteahhidi olan Rus şirketi "Crocus İnternational", Rostov ve Kaliningrad valilerine Türk işçi kotasının artırılması için başvuruda bulundu. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, inşaatların tamamlanması için bin Türk işçiye daha ihtiyaç duyulduğu bildirildi.


Yabancı işçi istihdamı konusunda yetkili merci olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise yerel yöneticilerden Türk işçi kotasının artırılma talebinin gerekçesini istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gerekçe haklı bulunduğu takdirde Türk işçi kotasını artırılması yönündeki talebin karşılanacağı kaydedildi.


AA


Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


RUSYA'da 2018 FİFA Dünya Kupasfnın organizatörleri, "daha fazla Türk işçiye ihtiyaçlarının olduğu" gerekçesiyle, Türkiyeli işçi kotasının artırılmasını istedi. FİFA Dünya Kupası için inşa edilen stat ve tesislerin baş müteahhidi olan Crocus International adlı şirket, inşaatların tamamlanabilmesi için 1000 Türkiyeli işçiye daha ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Şirket bunun için Rostov ve Kaliningrad valilerine Türkiyeli işçi kotasının artırılması için başvuruda bulundu. Çalışma Bakanlığı ise yerel yöneticilerden bu talebin gerekçesini istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gerekçe haklı bulunursa talebin karşılanacağı belirtildi. Türkiye ile yaşanan uçak krizinin ardından Rusya'nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Türkiyeli işçilerin ülkede çalışma koşulları güçleştirilmişti. 


BirGün


Geri Dön