26 / 04 / 2024

Rus yatırımcılar rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Rus yatırımcılar rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Bölge ülkelerdeki gelişmeler gayrimenkul yatırımcısının rotasını Türkiye'ye çevirdi. Hamit Demir, Rusya'dan yoğun talep geldiğini söyledi. Demir, Mütekabiliyet Yasasıyla birlikte Ortadoğu bölgesinden gelen talepte yaşanan değişime de vurgu yaptı



ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya ambargo tehditinde bulunması, ülkenin Türkiye'ye bakış açısını değiştirip, güvenini artırdı. Rus yatırımcının yönünü Türkiye'ye döndürmesi, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin yüzünü güldürdü. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, özellikle Rusya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden inşaat ve gayrimenkul sektörlerine gelen talebin artarak ilerlediğini belirtti. Demir, "Türkiye'nin dünyada yükselen değer ve güvenli bir liman olması; Rus, Alman, İngiliz ve Ortadoğu vatandaşlarının son günlerde sadece gayrimenkule değil, küçük sanayi ve işletmelere de talep göstermesini sağladı" dedi. 


ORTADOĞU PRESTİJ ARIYOR 

Türkiye'de gayrimenkulün ucuz olması sebebiyle döviz ve altın gibi enstrümanlara kıyasla yatırımcıya her zaman kazandırdığını kaydeden Demir, Mütekabiliyet Yasası ile birlikte Ortadoğu bölgesinden gelen talepte yaşanan niteliksel değişime de vurgu yaptı. Demir, "Ortadoğulu yatırımcı, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye'ye yönelik yatırımlarında kalite yerine ucuz yatırım fırsatı arıyordu. Ancak bugün bu bölgeden gelen yatırımlarda prestijli konut arayışı ön plana çıkıyor" diye konuştu. 


DEMİR'DEN 3 PROJE

Bu yılı 860 milyon TL değerinde 3 proje ile tamamlamayı planlayan Demir İnşaat, bunlardan ilki olan İstanbul'daki Demir La Vida projesini 220 milyon TL'lik yatırımla Nisan'da satışa sunmuştu. Firmanın planladığı projelerden ikincisi  İzmir  Gaziemir'de Eylül'de hayata geçirilecek. Proje, 36 bin metrekare alan üzerinde 500 konuttan oluşacak. Bu yıl kentsel dönüşüm projesi olarak inşaatına başlanacak olan Sultangazi projesi ise, yaklaşık 55 dönüm alan üzerinde bin 200 bağımsız bölümden meydana gelecek. 


Takvim


Geri Dön