26 / 04 / 2024

Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!

Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Kararname sayesinde Türkiye’nin turizm ve inşaat gelirlerini artması bekleniyor.



Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile 2019 yılına kadar yürütülecek orta-vade ticari, ekonomik, bilimsel ve kültürel işbirliği programının devam etmesine yönelik kararname yürürlüğe girdi. Bu sayede Türkiye’nin en büyük ihracat pazarlarından olan ayrıca turizm ve inşaat sektörlerinin en büyük payı aldığı Rusya’da işler normale dönecek. Turizmde yoğun olmasa da normalleşmenin izlerinin yaz bitmeden hissedileceği belirtiliyor. 6 aydır neredeyse tek bir yatırımın bile olmadığı inşaat sektöründe ise firmalar yola çıkmaya hazır!


Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!


‘Çok memnun olduk’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili ve aynı zamanda Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanı olan Emre Aykar, atılan imzayı inşaat sektörü için memnuniyetle karşıladıklarına vurgu yaparak, taahhüt işlerinin birkaç ay içinde kriz öncesi duruma geleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Yurtdışı müteahhitliğin başladığı 1972 yılından bu yana yurtdışında alınan işlerin yüzde 20’sinin Rusya sınırları içinde olduğuna dikkat çeken Aykar, “2015 yılında Rusya’da 5.1 milyar dolarlık iş almışız. Aynı dönem tüm dünyada aldığımız iş 22 milyar dolar. 2016’nın ilk altı ayında Rusya işlerimiz ise sıfır. Rusya, Türk müteahhitliği için vazgeçilmez bir nokta. İki ülke de yapılan işlerden çok memnun” diye konuştu. 


Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!


Canlanma yıl sonu

En son 2014 Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği Rusya’nın Soçi kentinde büyük bir turizm taahhütüne imza atan Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, atılan imzayı, “Eski günlere geri döneceğiz” diye yorumladı. İki ülke arasındaki işbirliğinin meyvelerini herkesin üzerine düşen görevi yapmasıyla alabileceklerini belirten Bora, “İşlerin normalleşmesi iki tarafın da ekonomilerine değer katıyor. Her zaman olmak istediğimiz bir pazar. Yeter ki ülkelerimiz arasındaki işbirliği hep sürsün. Rusya’da olmak Soçi’den sonra denk gelmedi ama her zaman arzu ettiğimiz bir yer. İşler yıl sonuna doğru canlanır diye düşünüyorum” dedi. 


Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!


Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ise, daha önce başlanan işlere devam ettiklerini, ayrıca Rusya’da en büyük paya sahip şirketlerden biri olarak tüm partnerlerinin kendilerine her zaman kolaylık sağladığını söyledi. Okay, “Rusya’da tam gaz devam ediyoruz. Almayı planladığımız 100 milyon dolar değerinde iki proje daha var. Tüm bu gelişmeler bunlara da fayda sağlar” dedi. 


Milliyet


Geri Dön