16 / 04 / 2024

Rusya ile yaşananlar Mersin emlak sektörünü de etkiler!

Rusya ile yaşananlar Mersin emlak sektörünü de etkiler!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancıya konut satışının ağırlıklı Ruslara yönelik olduğunu belirterek iki ülke ilişkilerinin geldiği gergin noktanın Türkiye’de emlak sektörünü de etkileyeceğini söyledi.



 Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan siyasi gerginliğin sektörü nasıl etkileyebileceği konusunda değerlendirmeler yaptı. Rusya ilişkilerinin geldiği gergin noktanın ekonomiye etkileri konusundaki endişelerin 'felaket tellallığı' olmadığına dikkat çeken Madenli, acil önlemler alınması konusunda uyarılarda bulundu.


'RUSYA ÖNEMLİ BİR PAZAR'

Türkiye’de uzun zamandır devam eden siyasi belirsizliğin ve Rusya ekonomisindeki krizin sektöre kısmen yansıdığına işaret eden Madenli, “Türkiye’nin Rusya’ya ait uçağı düşürmesi ile başlayan gerginliğin ardından Rusya’nın Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayacağı konuşulmaya başlandı. Türkiye Ruslar açısından ne kadar önemli bir pazar olsa da Rusya'da Türkiye açısından kaybedilmemesi gereken bir pazar konumunda. ABD ve Avrupa ülkelerinin uyguladığı ambargo ile başlayan Rusya ekonomisinde yaşanan krizin etkilerini turizm, gıda, inşaat ve hatta emlak sektöründe daha önce kısmen yaşamıştık. Son günlerdeki gerginlik ekonomimize mutlaka yansıyacaktır. Ancak bunun en aza indirilmesi için önlem alınması gerekiyor” dedi.


'SORUNLAR MASADA ÇÖZÜLMELİ'

Yabancıya konut satışında ağırlığın Ruslara yönelik olduğuna dikkat çeken Madenli, son dönemde Türkiye’de yabancıya konut satışında düşüş yaşandığını anımsatarak, “Yabancı yatırımcı öncelikle o ülkede güvenlik ister.” ifadesini kullandı.


Madenli, Salı günü gerçekleşecek İklim Değişikliği Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir görüşme yapması ve sorunları masada çözmenin yolunun açılmasını temenni etti.


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön