20 / 04 / 2024

Rusya nükleer santral inşaatına başlıyor!

Rusya nükleer santral inşaatına başlıyor!

Akkuyu NGS A.Ş Operasyon Müdürü Oleg Titov, yaptığı açıklamada raporla ilgili uyarıların dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapıldığını, gelecek ay içerisinde olumlu sonuç almayı teklediklerini söyledi.



RUSYA Atom Enerjisi Kurumunun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS A.Ş Operasyon Müdürü Oleg Titov, yaptığı açıklamada raporla ilgili uyarıların dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapıldığını, gelecek ay içerisinde olumlu sonuç almayı teklediklerini söyledi. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu nca 24 Ekim de kabul edilen ÇED raporu genel görüşlere açılmıştı. Rapora itirazları olan 10 iş günü içinde Mersin Valiliği veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat etmeleri gerekiyor. Ek görüşlerle birlikte hazırlanan raporun son hali Çevre ve Şehircilik Bakanının onayına sunulacak. Sonrasında ise inşaat çalışmalanna başlanacak. 


Kasım ayının ortasında raporun son halinin bakanlığa ulaşmasını beklediklerini ifade eden Titov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (İ DİK) toplantısı için yıl sonundan önce Türkiye'ye gitmesi planlanıyor. 


Burada muhtemelen santralin kumlumu ile ilgili takvim, çalışmaktım hızlandırılması ve Türk fınııalann da katılımı ile ilgili konular ele alınacak. ÇED rapoaınun bir miktar geciktiği söylenebilir. Bürokrasi her yerde aynı." dedi. 

KREDİ SORUNU YOK Ukrayna krizi nedeni ile Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve mali piyasalardaki istikrarsızlığın santral inşaatının finansmanı konusunda herhangi bir sorun oluştunnası ile ilgili somya yanıt veren Titov, "Kriz kesinlikle çalışmalanmızı ekilemiyor.


Ortadoğu


Geri Dön