26 / 04 / 2024

Rusya Suriye'de yeni uçak pisti mi inşa ediyor?

Rusya Suriye'de yeni uçak pisti mi inşa ediyor?

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinde Rusya'nın Suriye'de yeni bir iniş pisti inşa ettiği belirtiliyor.Habere göre pist Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kalelerinden Lazkiye'de inşa ediliyor.



Suriye'deki muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırılan habere göre pist Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kalelerinden Lazkiye'de inşa ediliyor.


Pistin büyük kargo uçaklarının inişi için yapıldığı ve diğer iki havaalanındaki pistlerin de genişletildiği haberde aktarılan detaylar arasında.


Haber şöyle devam ediyor:


"Pist ülkenin en önemli ikinci hava üssü olan Humaymim'de inşa ediliyor. Bu hava üssü daha önce de zaten askeri üs olarak kullanılıyordu ve muhalif güçlerin saldırılarına maruz kalmıştı."


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdülrahman "Ağır silahlı Rus güvenlik güçleri sivil ve askeri personeli inşaat alanından uzak tutuyor. Kaynaklarımız ayrıca inşaat işçilerinin aceleyle asfalt pistin inşa ettiğini gördü. Ayrıca dev depolar inşa etmeye başladılar" diyor.


Star


Geri Dön