29 / 03 / 2024

Rusya'daki Türk müteahhit firmaları sıkıntı yaşıyor!

Rusya'daki Türk müteahhit firmaları sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile zorluklarını anlattı.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile ilgili açıklamalar yaptı.


Yenigün, “Rusya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitlik firmaları sıkıntı yaratan bazı uygulamalarla karşı karşıya. Birçok şantiyede kimlik ve vize kontrollerinin yapıldığı, turistik vize ile ülkede bulunan işçiler hakkında işlem yapıldığı bilgileri geliyor” dedi.


Yenigün ek olarak, “Firmaların mali denetim amacıyla Rus yetkilileri tarafından ziyaret edildiği, imza aşamasındaki bazı projelerin askıya alındığı, gümrüklerdeki malların denetiminin sıkılaştırılıp işlemlerin yavaşlatıldığı bilgisi geliyor. Konuya ilişkin olarak bugün Ekonomi Bakanı ve bölgede ağırlıklı iş yapan firmalarımızla biraraya gelip gelişmeleri ele alıyoruz. Bu süreçte Rusya tarafından henüz firmalarımızla herhangi bir resmi temas yapılmadı” diye devam etti.


Habertürk


HaberVatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya’da faaliyet gösteren Türk müteahhitlik şirketlerinin sıkıntı yaratan bazı uygulamalarla karşı karşıya bulunduğunu açıkladı. Birçok şantiyede kimlik ve vize kontrollerinin yapıldığı, turistik vize ile ülkede bulunan işçiler hakkında işlem yapıldığını öğrendiklerini belirten Yenigün, “İmza aşamasındaki bazı projeler askıya alınıyor, gümrüklerdeki malların denetiminin sıkılaştırılıyor” dedi.


Vatan 


Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya'daki Türk müteahhitlik firmaları sıkıntılı. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Birçok şantiyede kimlik ve vize kontrolleri yapıldığını belirten Yenigün, turistik vize ile ülkede bulunan işçiler hakkında işlem yapıldığını kaydetti. Yenigün, “Firmaların mali denetim amacıyla Rus yetkilileri tarafından ziyaret edildiği, imza aşamasındaki bazı projelerin askıya alındığı, gümrüklerdeki malların denetiminin sıkılaştırılıp işlemlerin yavaşlatıldığı bilgisi geliyor.” dedi. Türk inşaat sektörünün Rusya'da 10 bine yakın Türk işçisi bulunuyor. Türk firmaları 2014'te Rusya'da tutarı 3.9 milyar doları aşan 47 proje üstlenirken; bu yılın ilk 9 ayında 8 proje üstlendi, toplam tutar ise 2,3 milyar doları aştı. 1988'den bu yana üstlenilen 1.920'yi aşkın projenin bedeli 62 milyar dolar olurken; ülkelere göre dağılımda yüzde 19,4 ile ilk sırada yer aldı.


Zaman 


Geri Dön