29 / 03 / 2024

Rusya'dan 3 kıtayı birleştirecek çılgın otoyolu projesi!

Rusya'dan 3 kıtayı birleştirecek çılgın otoyolu projesi!

Londra'dan New York'a otomobille gitmeyi mümkün kılan bir otoyol projesi çizildi. Rusya Demiryolları Başkanı Yakunin'in ortaya attığı yolun uzunluğu tam 20 bin 777 kilometre..



Araba kullanarak Londra'dan New York'a gitmek mümkün mü? Bu hayali gerçekleştirecek bir proje ortaya atıldı. Bu, Londra'dan Rusya'ya, oradan da Bering Boğazı üzerinden Amerika kıtasına geçip New York'a ulaşacak bir otoyolu projesi. Rusya Demiryolları Başkanı Vladimir Yakunin'in ortaya attığı fikir ile gündeme gelen projenin ardında Rusya Bilimler Akademisi'nin imzası var. Projenin adı ise Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) olarak belirlendi. Rusya'nın Nome şehrinden Alaska'ya bağlanarak iki kıtayı birleştireceği öngörülen projed,e Bering Boğazı geçişinin feribotla mı yoksa bir köprü ile mi yapılacağı henüz belirtilmemiş. 


20 BİN 777 KİLOMETRE 

Rusya ile Alaska kıyıları arasındaki en yakın mesafe 88 kilometre. TEPR projesi hayata geçerse yolun uzunluğu tam 20 bin 777 kilometre olacak. Londra-Alaska arası mesafe ise 12 bin 978 olarak hesaplandı. Trilyonlarca dolarlık bir maliyeti olacak projenin kimin tarafından ve nasıl finanse edileceğine dair bir plan henüz hazırlanmış değil. Rusya Demiryolları Başkanı Vladimir Yakunin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın arkadaşlarından biri olduğundan kimine göre uygulanma ihtimali çok yüksek. Yakunin aynı zamanda Putin'den sonra gelecek kişi olarak da gösteriliyor. 


Sabah


Geri Dön