28 / 03 / 2024

Rusya'nın sermayesi Londra’daki lüks konut sektörüne mi akıyor?

Rusya'nın sermayesi Londra’daki lüks konut sektörüne mi akıyor?

Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı belirtiliyor. İngiltere’ye giren sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği söyleniyor.



Rusya kaynaklı milyarlarca sterlin değerindeki "şüpheli" sermaye akışının özellikle Londra’daki lüks konut sektörü üzerinden aklandığı, İngiltere’ye giren kayıt dışı sermayenin yaklaşık yarısının sadece Rusya’dan geldiği belirtiliyor.


İngiliz hükümetinin Ulusal Suçlarla Mücadele Kurumu (NCA) "Ulusal Risk Değerlendirmesi" raporundaki bilgilere göre, İngiltere’de her yıl milyarlarca sterlin aklanıyor. Küresel ekonominin en önemli finans merkezlerinin başında yer alan Londra’ya giren kara paranın izi sürüldüğünde ise Rus sermayesi öne çıkıyor.


Deutsche Bank’ın Londra merkezinden Statejist Oliver Harvey, "Rusya’dan gizlice çıkan sermaye ile Londra’ya giren kayıt dışı sermaye arasında kuvvetli bir ilişki var.  İngiltere’ye giren kaynağı belirsiz sermayenin büyük bir kısmının Rusya’dan geldiğini söyleyebilirim. Bu yaklaşık yüzde 50 seviyesinde" dedi.


AA


Geri Dön