26 / 04 / 2024

Rusya'nın Türk inşaat şirketlerine yaptırımı devam edecek mi?

Rusya'nın Türk inşaat şirketlerine yaptırımı devam edecek mi?

Düşürülen Rus uçağının ardından akıl dışı ambargolar uygulayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, inşaat alanında yürürlükte olan anlaşmaların devam edeceğini açıkladı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik akıl dışı uygulamaların inşaat anlaşmalarının etkileyip-etkilemeyeceğine yönelik açıklamalarda bulunarak, inşaat alanında yürürlükte olan anlaşmaları etkilemeyeceğini söyledi.

 

Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu'nda konuşan Putin, Sputnik'in haberine göre; Türkiye'ye inşaat sektöründe getirilen yaptırımların ardından Rusya'da 87 bin kişilik istihdam kontenjanının açılacağını kaydetti.


Sabah


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu'nda konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımların inşaat alanında yürürlükte olan anlaşmaları etkilemeyeceğini söyleyen Putin, şunları kaydetti: "Şu anda 300 Türk şirketinin Rusya'da sözleşmeleri bulunuyor. Bunların toplam tutarı yaklaşık 50 milyar dolar. Mevcut sözleşmeleri feshetmeme kararı aldık. Çünkü bu sadece Türk iktidarının eylemine verilmiş bir yanıt olmayacak, biz de bundan zarar görebiliriz. Ancak bundan sonra Türk şirketleriyle yeni anlaşma imzalamayacağız." 


Bugün



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk inşaat şirketlerine uygulanan yaptırımların genişletileceğini açıkladı. Putin "Su andaki anlaşmaların geçerliliği devam ediyor, fakat yine de bu sektördeki kısıtlamalar genişletilecek"dedi. Putin'in açıklamasına göre Rusya inşaat sektöründe yaklaşık 300 kadar Türk şirketi faaliyet gösteriyor ve bu şirketlerin toplamda 50 milyar dolarlık ihale anlaşması bulunuyor. Putin, Türk inşaat şirketleriyle yeni anlaşma yapmamaları durumunda Rusya'da 87 bin kişilik istihdam alanı açılacağını ifade etti. Putin"Hükümet Türk müteahhitlerle yeni anlaşma imzalamama kararı aldı. Elbette ki bu bizim inşaat sektörümüzün genişlemesi için yeni fırsatlar sunacaktır ve aynı zamanda yeni tecrübeli kadrolara ihtiyaç olacaktır" diye konuştu. 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'ye yaptırımları genişletme kararı alan Rusya, inşaat, turizm, otelcilik ve kerestecilik alanlarında yeni yasaklar getirmişti. 


Star



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, inşaat sektöründe bundan sonra Türk şirketleriyle yeni anlaşma imzalamayacaklarını açıkladı. Putin, "Şu anda 300 Türk şirketinin Rusya'da sözleşmeleri bulunuyor. Bunların toplam tutarı yaklaşık 50 milyar dolar. Mevcut sözleşmeleri feshetmeme kararı aldık çünkü biz de bundan zarar görebiliriz. Ancak bundan sonra yeni anlaşma imzalamayacağız" dedi. 


Star



Geri Dön