19 / 04 / 2024

Saadet Işıl Aksoy, Apollon Turizm şirketini kurdu!

 Saadet Işıl Aksoy, Apollon Turizm şirketini kurdu!

Oyuncu Saadet Işıl Aksoy turizm sektörüne girdi. Aksoy ve ailesi birlikte kurdukları ‘Apollon’ şirketiyle Kuzey Ege’de ekolojik turizm yatırımına hazırlanıyor



Türk sinemasının yükselen ismi Saadet Işıl Aksoy işkadını oluyor. Sinemaya Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta filmiyle adım atan, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Prenses Victoria rolüyle adından söz ettiren ve bu yıl İspanyol aktrist Penelope Cruz ile ‘Twice Born’ filminde kamera karşısına geçen Saadet Işıl Aksoy, turizm sektörüne atılıyor. Aksoy’un yeni işindeki ortakları ise ailesi... Saadet Işıl Aksoy bu hafta babası Anıl Aksoy, ağabeyleri Atıl Aksoy ile İbrahim Aksoy’u da yanına alarak ‘Apollon Spor Sanat Turizm Emlak ve Tarımcılık’ adlı bir şirket kurdu.

Yeni şirketin yelpazesi geniş olsa da Aksoy ailesinin hedefi ‘ekolojik turizm’. İstikamet ise Kuzey Ege...


15 - 20 bungalovla başlayacak

İşlerin başına emekli başkomiser Anıl Aksoy var. Baba Aksoy hazırlıklar sürdüğü için henüz lokasyonu açıklamak istemiyor. Ama tarihle içiçe olan yeni girişim adından epey söz ettireceğe benziyor. ‘Kuzey Ege’de toprak aldıklarını anlatan Aksoy, doğayla barışık turizm yapacaklarını anlatıyor. Aksoy, “İşe seneye başlamayı düşünüyoruz. Eşim ve 3 çocuğumuzun geleceği için birlikte bir yatırım yapmak istedik. 15 - 20 bungalov ev inşa edeceğiz. Kızım Saadet uluslararası bir sanatçı. Oğlum Atıl turizm rehberi. Kardeşi İbrahim Fenerbahçe’nin yüzme antrenörü. Sanatı, turizmi ve sporu bir araya getiren bir yer açacağız” diyor.

Saadet Işıl Aksoy’un annesi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi İnci Aksoy da seneye emekli olunca tüm aile yeni projelerine daha ciddi biçimde odaklanacak. Aile doğal yiyeceklerin sunulduğu, tenis kortu ve yüzme havuzunda spor olanakları sunan ve sanat etkinliklerine de sahne olacak bir turizm tesisi hayal ediyor. 

Milliyet/Serkan Arman


Geri Dön