29 / 03 / 2024

Sabancı, Teknopark'ta geleceğin temelini attı!

Sabancı, Teknopark'ta geleceğin temelini attı!

Sabancı, Teknopark'ta geleceğin temelini attı. Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, havacılıktan otomotive birçok sektörde dönüşüm yaratan, nanoteknoloji ile entegre edilmiş ileri kompozit malzeme teknolojileri alanında çalışacak.



KORDSA Global ve Sabancı Üniversitesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bir törenle Teknopark İstanbul’da atıldı. Merkez, kompozit malzeme teknolojileri alanında çalışacak. 


TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK 


Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, konuşmasında sanayi-üniversite modelinde yeni bir boyut getirildiğini ifade ederek “Ülkemizde ilk defa, ileri teknoloji ürünü malzemenin, AR-GE’nin, akademik yapının ve üretimin harmanlanacağı bir platformun oluşumuna hep birlikte tanıklık ediyoruz. Şimdi iki Sabancı Topluluğu kuruluşu, Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi, ülkemiz için son derece stratejik niteliği olan bir alanda yeni bir girişim başlatıyor.  


BİZ DE 'DEVLER LİGİ'NE GİRECEĞİZ 


Biz bugün, geleceğin temellerini atıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Ülkemizin global arenada ileri teknolojiyle fark yaratması, hatta bu alanda global güç olması, devler liginin bir oyuncusu olması hedefiyle yeni bir yola çıkıyoruz. Biz bu yatırımı bugünden yarına değil, bugünden Türkiye’nin gelecek 10-20-30 yılına yapıyoruz. Biz Türkiye’ye, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz, bu yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz” dedi. 65 milyon TL yatırım ile hayata geçecek olan merkezde, kompozit malzeme teknolojileri alanında lisansüstü eğitim, temel ve uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, üretim, kuluçka hizmetleri ve ticarileştirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Çakıl taşı bile konsa orada olacağım


BAŞBAKAN Davutoğlu ise konuşmasında şu mesajları verdi: - Bütün imkanlarımızla üniversitelerimizin emrindeyiz. Yeter ki bu aşkı görelim. 

- Nerede Ar-Ge açılışı olursa nerede Ar-Ge yönünde bir çakıl taşı bile konsa ben orada olacağım. - Yüksek teknoloji ihracatımız yüzde 3,4 düzeyinde biz bunu yüzde 15'e çıkarmak istiyoruz. Bunun için de niteliksel dönüşüm gerekli. - Sayın Sabancı'nın vurguladığı gibi bu sefer arkadan takip etmememiz lazım. Ar-Ge çalışmalarının milli gelir içindeki oranını en kısa zamanda yüzde 3'e çıkaracağız. - Tarihin ve teknolojinin arkasında koşulmaz, içinde koşulur ve önüne geçilir. - Zihinsel değişimi gerçekleştirmezseniz, özne devlet değil, nesne devlet olursunuz. Teknolojiyi alır kullanırsınız. Hâlâ üniversitelerimizde temel bilimler ayağı zayıf. 


Plaket yerine fidan 


TÖRENDE Başbakan Davutoğlu'nun koyduğu 'plaket yasağı' uygulandı. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı sahneye çıktı. Sabancı, Başbakan'a plaket ya da hediye vermek yerine "ağaç dikme sertifikası" takdim etti. Günün anısına, Sabancı, Denizli Acıpayam Hatıra Ormanı'na Davutoğlu adına 500 fidan dikildiğini gösteren sertifikayı Başbakan'a verdi.


Akşam


Geri Dön