20 / 04 / 2024

Sabancı'dan Carrefour açıklaması: Bize ulaşan bir karar yok!

 Sabancı'dan Carrefour açıklaması: Bize ulaşan bir karar yok!

Carrefour'un Türkiye'den çıkacağı yönünde yapmış olduğu açıklama sonucu Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, konu ile ilgili bize ulaşan bir karar yok, abartmamak lazım dedi



Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Fransız Carrefour'un Türkiye'den çıkacağına yönelik haberleri değerlendirdi.


"Haluk Dinçer'in açıklamaları şu yönde oldu:


Bize ulaşmış ya da bu konuda alınmış bir karar yok. Açıklamayı fazla abartmamak lazım. Türkiye'nin Carrefour'un portföyü içindeki ağırlığı yüzde 1-1.5 civarında. Öncelikli değildir ama finansal performansın onları da memnun etmediğini biliyoruz. Aralık ayında biz de stratejik opsiyonları değerlendireceğimizi açıklamıştık. Ümit ediyorum ki, yıl sonuna kadar bir yol alınmış olacak. Yeni CEO'nun göreve gelmesi bazı kararların alınmasını geciktirdi. Yeni CEO 'hangisinden çıkarsam daha iyi olur'un detaylı analizini yapacaktır.


Türkiye'de yüzde 100 paya sahip olma konusunun gündemdeki yerini koruduğunu belirten Dinçer, "Carrefoursa'yı satın almaktan korkmayız. Ama ne kadar değer yaratıyorsunuz ona bakıyoruz" dedi.


Geri Dön