28 / 03 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. pist ne zaman yapılacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. pist ne zaman yapılacak?

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapılması için yapılan ihaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacağını belirtti.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, yaptığı açıklamada, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yönetilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hava trafiğinin DHMİ tarafından kontrol edildiğini anımsatarak, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yapılan protokolle söz konusu havalimanına ikinci pist yapılması için geçen yıl ihale yaptıklarını anlattı.


İhaleyi, geçerli olan teklifler içinde en düşük teklifi veren YSE Yapı firmasının kazandığını belirten Yıldırım, ihale sonucuna bir firma tarafından yapılan itirazın Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildiğini kaydetti. 


Kazanan firmayla yakında sözleşme yapılacağını anlatan Yıldırım, "Yönetim Kurulumuz bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapıp karar aldı. Önümüzdeki günlerde  İhaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacak ve süreç hızlı bir şekilde devam edecek" dedi.


Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapımının gecikmemesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, söz konusu pistin paralel olarak yapılacağını kaydetti. 


Yıldırım, "Bunu geciktirmek istemiyorum. Çünkü İstanbul şu anda uçak trafiği konusunda sıkıntılı. Uçaklar iniş ve kalkış için beklemek zorunda kalıyorlar. İki havalimanımız içinde bu geçerli. Bu nedenle ikinci pistin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.


İstanbul'da hava trafiğinin yoğunluğu nedeniyle uçakların iniş ve kalkış sırasında beklememeleri için yeni tedbirlerin de düşünüldüğünü ancak hava trafiği noktasında limitleri daha fazla zorlamanın pek mümkün olmadığını anlatan Yıldırım, "Yerdeki fiziki imkanlar pist, taksi yolu, apron, park yerleri bir limite gelmiş durumdayız Atatürk Havalimanında. Geçen gün bin 338 uçak hareketiyle rekor kırıldı. Burada iniş ve kalkış toplamıdır" ifadesini kullandı.



Dünya


Geri Dön