18 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen'e mescitten sonra şapel ve havra yapıldı!

Sabiha Gökçen'e mescitten sonra şapel ve havra yapıldı!

Yılda 25 milyon yolcu kapasiteli Sabiha Gökçen Havalimanı Terminali"ndeki mescidin yanına Hıristiyan ve Yahudi yolcuların ibadetlerini yapabilmeleri için şapel (küçük kilise) ve havra yapıldı



Yıllık 25 milyon yolcu kapasitesi olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminali"nde, Müslüman yolcuların ibadeti için ayrılan mescidin yanındaki oda ikiye bölünerek, bir tarafı Museviler için havra, bir tarafı da Hıristiyanlar için şapel (küçük kilise) olarak hazırlandı.

Hiristiyan ve Yahudiler için ibadethane

Mescidin yanındaki odanın kapısına œDiğer Dinler yazısı ile Museviliğin sembolü Davut yıldızı ve Hıristiyanlığın sembolü haç işaretli tabela yerleştirildi. Dünyada birçok önemli havalimanında 3 dine ait ibadethaneler yer alıyor. şžapel ve havranın da ibadete açılmasıyla Türkiye"deki havalimanları içinde ilk kez Sabiha Gökçen Havalimanı"nda 3 dinin mensupları yan yana ibadethanelerinde kendi inancına göre dua etme imkanına kavuşacak. Barış, huzur ve hoşgörünün sembolü olarak yan yana yapılan 3 dine ait ibadethaneler Türkiye"deki bazı özel sağlık kuruluşları dahil olmak üzere çeşitli yerlerde de yan yana bulunuyor.

Galatasaray`ın yeni stadı da 3 dinli

Galatasaray"ın Seyrantepe"deki yeni stadyumu TT Arena"nın soyunma odalarının yanına da 3 semavi dinin ibadethanesi için yer tahsis edildi.
Habertürk


Geri Dön