24 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli 8 ayda tamamlanacak!

Sabuncubeli Tüneli 8 ayda tamamlanacak!

Sabuncubeli Tüneli’nde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tüneldeki çalışmaların 8 ayda biteceğini söyledi. Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin de 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi




Manisa'yı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sabuncubeli Tüneli'ni inceledi, Soma Çevre Yolu'nun açılışını yaptı.

Bakan Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Bakan Arslan, Kalyon İnşaat tarafından yapımı devam eden ve  İzmir  ile Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Tünel inşaatında son olarak 2 ay önce kontroller yaptığını kaydeden Bakan Ahmet Arslan, "İki tüp olan, yaklaşık 8 bin 200 metrelik tünelimizde, 6 bin 200 metreye gelmiş durumdayız. Çift tüpte ayda ortalama 250 metre ilerliyoruz.

Yaklaşık 8 ayda bu tünelleri bitireceğiz. Mevcut güzergahı takip ettiğimizde 14 viraj var. Bu tünelle 14 virajın tamamını kaldırmış olacağız. İki şehir arasında mesafe kısalacak. Bu, bölge insanının hayatını kolaylaştıracak. Daha da önemlisi bölgenin kalkınmasını sağlayacak" dedi.

Manisa programı kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer'i de ziyaret eden Bakan Arslan, İstanbul- İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projelerinde gelinen aşamalara ilişkin bilgi verdi.


Hızlı tren 3 yılda tamam


Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde ihaleye çıkılmayan etap kalmadığını belirterek, hattın 3 yıl içinde hizmete gireceğini bildirdi. Yüksek Hızlı Tren hattının Manisa merkezdeki mevcut hat üzerinden geçmeyeceğine işaret eden Arslan, şehrin kuzeyinde yer alan otogarın güneyinden geçecek hattın çevre yoluna paralel olarak ilerleyeceğini ifade etti. Arslan, İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayan otoyolun yaklaşık üçte birine karşılık gelen 112 kilometrelik bölümün Manisa'dan geçtiğini, bu otoyolun yanında kenti Ege ve İç Anadolu'ya bağlayacak ikinci otoyol için de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.


Soma Çevre Yolu açıldı


Bakan Ahmet Arslan, Soma'da kamyon ve TIR trafiğini rahatlatacak olan Soma Çevre Yolu'nun açılışını yaptı. Soma'nın Ege, Akdeniz ve Çanakkale bağlantısı için önemli olduğunu belirten Arslan, "Soma'nın şehir içi trafiğini rahatlatmak için çevre yolu gerekliydi.

Bu yol, ağır vasıta trafiğinin ilçenin dışına çıkmasını sağlayacak.

Aynı zamanda bölge ekonomisinin büyümesini sağlayacak" dedi. Çanakkale köprüsünün ihalesine de değinen Arslan, "Avrupa'dan gelecek yük hareketini Çanakkale'den Balıkesir, Soma, Manisa, Ege'ye bağlamış olacağız" diye konuştu. Arslan, Soma'daki temasları kapsamında Maden Şehitliği'ni de ziyaret etti.



Yeni Asır



Geri Dön