19 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli işçileri eylem yaptı!

Sabuncubeli Tüneli işçileri eylem yaptı!

Sabuncubeli Tüneli’ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durmuştu. İşten çıkarılan 175 işçi ödenmeyen ücret ve tazminatlarını almak için eylem yaptı.



AK Parti tarafından  İzmir  için planlanan 35 proje arasında yer alan ve 9 Eylül 2011’de temeli atılan Sabuncubeli Tüneli’ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durdu. Firma geçen ay 175 işçiyi çıkardı. Yaklaşık 3 aylık ücretlerinin yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını savunan işçiler, dün Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün önünde eylem yaptı.


İzmir-Manisa arası ulaşımı 15 dakikaya indirmesi planlanan tünelde çalışan işçilerden Yaşar Beşli, zor durumda olduklarını söyledi, şöyle dedi: “Tünel inşaatını yapan firmada 3 yıldır çalışıyorum. 30 Kasım’da herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi. İşten çıkarılan toplam 175 kişi var ve hepsi zor durumda kaldı. 3 maaş, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Durumumuzu dile getirmek için eylem yapma kararı aldık. Karayolları Bölge Müdürü, kısa sürede ödeme takviminin açıklanacağını kaydetti. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz.”


Türkiye’nin 2'inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nın da aralarında bulunduğu birçok önemli projeyi inşa eden Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istemişti. 


-->> Çukurova Havalimanı projesi durdu!-- >> (TIKLA)




Hürriyet Ege


Geri Dön