27 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'ni Kalyon İnşaat yapacak!

Sabuncubeli Tüneli'ni Kalyon İnşaat yapacak!

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada bakanlarımızla görüştük. Tünel Kalyon İnşaat'a ihale edildi, çalışmalara başlandı. Nasipse 2017'nin ilk üç ayında tamamlanacak, devlete herhangi bir yük gelmemiştir" dedi




AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde Kalyon İnşaat tarafından çalışmaların başladığını söyledi. Sabuncubeli Tüneli'nin her zaman gündemde olduğunu kaydeden Özdağ, "Sayın Binalı Yıldırım'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde böyle bir proje geliştirildi. Manisa-İzmir arası 15 dakika olsun, öğrenciler, işçiler, üretim yapan fabrikalar bu tünelden faydalansın, zamandan karşılıklı tasarruf edelim istedik" dedi.

Sabuncubeli Tüneli'nin ilk başlarda yap-işlet-devret modeliyle Koçoğlu firmasına verildiğini hatırlatan Selçuk Özdağ, "Koçoğlu firması Türkiye'nin en önemli firmalarından biriydi. Fakat iflas etti. Mahkeme kararının uzaması nedeniyle tünelde çalışmalar belli bir süre durdu. Ardından burayı milletvekili arkadaşlarımızla takip ettik. Bakanlarımızla görüştük. Tünel Kalyon İnşaat'a ihale edildi, çalışmalara başlandı. Nasipse 2017'nin ilk üç ayında tamamlanacak. Devlete herhangi bir yük gelmemiştir. Çalışan işçilerin paraları da halledilmiştir. Manisa'ya ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön