26 / 04 / 2024

Sacid Yıldız, Kemer Okulları'nı TBMM gündemine taşıdı!

Sacid Yıldız, Kemer Okulları'nı TBMM gündemine taşıdı!

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın Kemerburgaz'daki Kemer Okullarına ait binaların yıkılmasını TBMM gündemine taşıdı



Yıldız, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Kemerburgaz'da Kemer Okullarına ait binaların kaçak oldukları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesine bağlı ekipler tarafından yıkıldığını anımsattı. "İstanbul'da çok sayıda kaçak yapı varken çağdaş bir eğitim kurumunun gece yarısı operasyonuyla yıkılmasının" doğru bir uygulama olup olmadığını soran Yıldız, "Neden özellikle bu eğitim kurumu hedef alınmıştır? Bu yıkımın altında yatan gerçek nedenler nelerdir?" dedi.

Yıldız, soru önergesinde şu soruları yöneltti: "Kemer Okullarının kaçak olduğu gerekçesiyle alınan bu elim karar, yıllardır görmezden gelinen, İstanbul'da kaçak işletilen tarikat ve bir takım kurslar içinde uygulanacak mıdır? Hükümete karşı çıkan ve eleştirel yaklaşan tüm kurum ve kuruluşlara ait binalar da aynı şekilde yıkılacak mıdır? Bu yıkım ile ülkenin laik, mevcut iktidarı eleştiren insanlarına gözdağı mı verilmeye çalışılmaktadır? Yoksa asıl hedef, bunu sıradan bir yıkım gibi göstererek çağdaş eğitim ve aydınlanmanın önüne geçmek midir?"

HASTA HAKLARI
Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Tan da Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, hastalara ait özel bilgilerin ortaya dökülmesinin, Türkiye'nin de imzaladığı İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme'nin "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" maddelerine açık bir aykırılık oluşturduğunu savundu. Tan, "Ergenekon" davasının 3. iddianamesinde hastalıkları nedeniyle teşhir edilen hastalar ve bunlar arasında yasalara göre çocuk kabul edilen küçük yurttaşların da bulunması karşısında bakanlıkça herhangi bir kanuni işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.
AA


Geri Dön