18 / 04 / 2024

Sadak Barajı'nda su tutulmaya başlandı!

Sadak Barajı'nda su tutulmaya başlandı!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyünde yapımı tamamlanan sulama amaçlı Sadak Barajı'nda, su tutulmaya başlandı. Sadak Köyü'nde bugün düzenlenen törende Vali Yusuf Mayda konuşma yaptı...




Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyünde yapımı tamamlanan sulama amaçlı Sadak Barajı'nda, su tutulmaya başlandı.


Sadak köyünde düzenlenen törene, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, DSİ 22. Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Vali Mayda, yaptığı konuşmada, Sadak Barajı'nın büyük ve iddialı bir yatırım olduğunu belirterek "Buna rağmen çok seri ve kısa sürede bitirilerek su tutulmaya başlandı" dedi.


Gümüşhane'de hizmet kervanının hızla yürüdüğünü vurgulayan Vali Mayda, "Devlet katında çok önemli hizmetler ilçe ve köy bazında gerçekleştiriliyor. Bu gerçekten gurur duyulacak bir hizmet kervanıdır. Sadak Barajı'nın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetler bundan sonra yapılacak hizmetlerin teminatıdır, öncüsüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


En büyük temennilerinin, insanların iş ve aş kaygısıyla büyükşehirlere gitmemeleri olduğunu ifade eden Mayda, şunları söyledi:


"Herkes olduğu yerde çalışsın, kar sağlasın, üretim yapsın, hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlasın. Burada yapılacak sulama hizmetleri ile özellikle önümüzdeki tarihlerde öngördüğümüz Kelkit'in organik gıda vadisi ilan edilmesi beklenmektedir."


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın, barajın üç yılda bitirildiğini belirterek, hayırlı olmasını diledi.


Milletvekili Üstün de Sadak'tan bölgeye bereket fışkıracağını kaydederek, daha çok üretim olacağını, toprağın bereketleneceğini ve bölgeye çok önemli katkı sağlanacağını belirtti.


DSİ 22. Bölge Müdürü Yaşaroğlu, barajın Gümüşhane'de beşinci büyük su depolama barajı olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan barajın gövde yüksekliği 47,5 metre olup barajımızda 24,5 milyon metreküp su tutulacak ve 75 bin dekarlık tarım arazisi sulama suyuna kavuşacak" ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından Vali Mayda ve beraberindekilerin barajın kapağını indirmesiyle Sadak Deresi üzerindeki Sadak Barajı'nda su tutulmaya başlandı.


AA


Geri Dön